fbpx
Сьогодні
09:13 15 Тра 2024

Ситуація складна та викликає занепокоєння: Міноборони США прокоментувало ситуацію на фронті в Україні

English version here

Російсько-окупаційна армія на сьогодні намагається просунутись вперед на території України, ситуація на полі бою складна − і все це викликає занепокоєння.

Про це пише Рубрика, посилаючись на брифінг речника Міністерства оборони США Пата Райдера, якого цитує ЄП.

"Зараз в Україні складна ситуація на полі бою. Але за всіма даними, ви знаєте, що українці продовжують вживати заходів для захисту своєї території.

І ми зробимо все можливе, щоб надати їм критично важливе озброєння і припаси, яких вони потребують", зазначив представник Пентагону.

Райдер наголосив, що нині Сполучені Штати наполегливо працюють над тим, щоб пришвидшити надання допомоги Україні.

У речника запитали, що могло стати причиною загострення ситуації. Райдер відповів, що це була сукупність різних факторів, серед яких і затримка зі схваленням допомоги з боку США.

"Зрозуміло, що є інші партнери по всьому світу, які надають допомогу Україні. Але росіяни скористалися ситуацією на полі бою і намагаються просунутися вперед. Якими б незначними не були ці просування, це, безумовно, викликає занепокоєння", – підсумував представник Пентагону.

Нагадаємо, що на тлі наступу росіян у Харківській області, під час приїзду 14 травня в Київ державний секретар Ентоні Блінкен повідомив про надання нового пакета воєнної допомоги на $400 млн.

Варто додати, що минулого місяця Конгрес нарешті ухвалив довгоочікуваний пакет військової допомоги Україні на суму 61 мільярд доларів.

Як повідомлялось раніше, помічник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван також заявив, що його країна готує новий пакет військової допомоги для України, про який буде оголошено найближчими днями.

Окрім того, у Білому домі розповіли, що працюють із союзниками над тим, щоб поставити Україні більше батарей Patriot.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: