fbpx
Сьогодні
14:26 14 Тра 2024

Для біженців в Естонії та Латвії запускають нову програму працевлаштування: у чому рішення

Фото: unsplash.com

Естонська рада допомоги біженцям (Eesti Pagulasabi) запускає в Естонії та Латвії нову програму про ринок праці для біженців, які шукають роботу. Програма пропонує підтримку тим, хто просто хоче вийти на ринок праці, та тим, хто шукає можливості просування кар'єрними сходами.

Про це повідомляє естонський мовник ERR, передає Рубрика.

У чому проблема?

За даними Департаменту поліції та прикордонної охорони Естонії зараз у країні проживає під тимчасовим захистом майже 31 тисяча військових біженців.

Яке рішення?

Тому Eesti Pagulasabi запускає в Естонії та Латвії нову програму про ринок праці для біженців, які шукають роботу. Також тим хто хоче вийти на ринок праці, та тим, хто шукає можливості просування кар'єрними сходами.

За словами керівника програми консультування Eesti Pagulasabi Вероніки Сааревялі, важливою частиною програми стане практична складова, наприклад:

  • рольові ігри,
  • симуляції співбесіди при пошуках роботи,
  • групові співбесіди, які допоможуть учасникам програми реалізувати набуті знання та навички.

Як це працює?

"Наша мета – підтримати біженців, які шукають роботу, адаптуватися в нових умовах, допомагаючи їм вийти на ринок праці та максимально застосувати свій потенціал. У рамках програми учасникам пропонуються різні можливості для того, щоб розвивати свої навички та отримати необхідну підтримку для успішної адаптації у новій країні", – сказала Сааревялі.

Також програма пропонує можливості пройти практику або ознайомитися з роботою, для чого будуть залучені різні роботодавці, щоб розширити кругозір учасників та підготувати їх до успішного виходу на ринок праці.

"У нинішній конкурентній ситуації на ринку праці дуже важливо, щоб здобувачі роботи з числа біженців мали необхідні навички та знання, щоб знайти потрібну роботу та успішно впоратися з новими обставинами", – додала чиновниця.

Учасники програми зможуть узяти участь у тренінгах з п'яти модулів.

У першому модулі представлено огляд процесу подання заяви на роботу та варіантів пошуку роботи, а також ознайомлення з необхідними документами та різними платформами подання резюме. Наступні модулі присвячені огляду державної політики ринку праці, особистісної підтримки, психологічної підтримки, а також процесу та етапів проходження співбесіди.

До участі у програмі запрошуються біженці, які шукають роботу, віком до 25 років та старше 55 років, які хочуть вийти на ринок праці або знайти більш підходящу роботу.

Загалом у програмі в Естонії протягом року можуть взяти участь 144 особи, щомісяця стартує одна група з 12 осіб.

У програмі також візьмуть участь партнери Естонської ради допомоги біженцям:

  • латвійська організація Shelter "Safe House",
  • Естонська трудова інспекція,
  • Латвійська трудова інспекція.

Програма буде реалізована з червня 2024 року до липня 2025 року. Вона фінансується через Interreg за підтримки Європейського фонду регіонального розвитку.

Нагадаємо, 3 січня в Латвії відбулось офіційне відкриття нової будівлі Ризького центру підтримки громадян України.

Також повідомлялось, що уряд Норвегії оголосив про розробку онлайн-курсів із вивчення норвезької мови, покликаних полегшити інтеграцію українців та інших новоприбулих іноземців.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: