fbpx
Сьогодні
17:09 12 Тра 2024

У Білорусі вагнерівці готують операторів БпЛА для війни в Україні, - Центр нацспротиву

Найманці ПВК "Вагнер" у Білорусі готують операторів безпілотних літальних апаратів для війська російської федерації.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Рубрика.

"Кремль продовжує активно використовувати свої країни-сателіти для підготовки та навчання вояків російської армії. Йдеться про Білорусь та її так звані навчальні центри. Саме тут інструктори ПВК «Вагнер» упродовж двох тижнів навчають мобілізованих військової топографії, артилерії, медичної підготовки, організації управління та зв'язку. Та головний акцент на двотижневих курсах – саме на опануванні операторських навичок управління БПЛА, зокрема FPV-дронами. Після таких експрес-курсів, їх відправляють на війну в Україну", – йдеться у повідомленні.

Втім, як зазначається, інструкторська робота та зарплата не влаштовують учасників ПВК "Вагнер", і в Білорусі спостерігається відплив інструкторів, які обирають участь у війні в Африці, де платять більші гроші.

За інформацією Центру національного спротиву, за останній період кількість вагнерівців на території Білорусі скоротилася з 500 осіб до 400.

Незабаром "охочих" воювати в Україні будуть відправляти на передову відразу з військкомату.

Довідка

Після невдалого заколоту Євгена Пригожина його найманці вирушили до Білорусі.

Станом на 22 липня 2023 року у Білорусі перебувало орієнтовно 5 тисяч "вагнерівців". У серпні заступник міністра внутрішніх справ Білорусі Микола Карпенков заявляв, що тривають переговори про залучення представників ПВК "Вагнер" до підготовки бійців загонів спецпризначення.

Також повідомлялось, що найманці з колишньої приватної військової компанії "Вагнера" в Білорусі займаються навчанням місцевих курсантів з університету.

Нагадаємо, що 23 серпня, у Тверській області рф розбився літак Embraer Legacy 600 із 10 людьми на борту.

Тоді вже стверджували, що у літаку міг перебувати й сам пригожин, бо він значився у списку пасажирів. 

Пізніше Росавіація опублікувала імена всіх пасажирів – там значився пригожин, командир ПВК "Вагнера" та дмитро уткін, заступник пригожина Валерій Чекалов та ще кілька найманців.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) схиляються до думки, що російський диктатор володимир путін помстився за приниження заколотом та віддав наказ знищити керівництво пвк "вагнера".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: