fbpx
Сьогодні
13:59 10 Тра 2024

В Україні запустили безкоштовні курси англійської для переселенців: навіщо це рішення

Освітньо-культурна та волонтерська мережа Гончаренко центр спільно з Державною службою зайнятості запускають безкоштовні курси англійської мови для вимушених переселенців у 8 містах України. У майбутньому спільні курси планують розширити на всі регіони країни та запустити в онлайн-форматі.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

З початку повномасштабного вторгнення росії кількість внутрішніх переселенців в Україні сягнула 7 мільйонів людей. Це близько 16% всього населення. Ці люди опинилися у вкрай скрутному становищі: були змушені залишити свій дім та роботу та адаптуватися в новому місці "з нуля".

Наразі рівень зайнятості серед внутрішньо переміщених людей залишається низьким. Це пов'язано з різними факторами — відсутністю вакансій за спеціальністю та рівнем освіти, низькою заробітною платою, небажанням роботодавця наймати на роботу ВПО, а подеколи і браком професійних навичок та досвіду роботи для працевлаштування, зокрема і знань іноземної мови. 

Яке рішення? 

Аби допомогти вимушеним переселенцям підвищити свої позиції на ринку праці, всеукраїнська мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запустила спеціалізований безоплатний онлайн-курс англійської мови. Це спільний з Державною службою зайнятості проєкт, який реалізують у 8 містах України. 

За словами організаторів, до участі в проєкті запрошують українців з числа ВПО, які мають мінімальні знання англійської або ж не володіють мовою взагалі. Упродовж навчання всі учасники зможуть досягти рівня А2, на якому людина здатна розуміти усну й письмову мови та підтримувати комунікацію з колегами.

"Фактично це впевнений фундамент, маючи який людина може продовжити навчання для переходу на В1 із репетитором чи в мовній школі, або ж перейти до самостійного вивчення мови. Зробити це з нуля самому практично нереально, а ось із А2 — більш ніж можливо. Крім того, цього рівня знань абсолютно достатньо, аби вести ділове листування чи спілкуватися наживо", — додають в освітній мережі.

Як це працює?

На пілотному етапі курси англійської для переселенців стартують у вісьмох містах України: Тернополі, Дніпрі, Івано-Франківську, Рівному, Києві, Миргороді, Кропивницькому та Одесі. У подальшому проєкт планують масштабувати на всі регіони, де функціонує мережа Гончаренко центрів, а також запустити в онлайн-форматі.

"Для нас важливо надати безперешкодний доступ до якісної освіти всім українцям, а особливо — українцям, які найбільше потребують допомоги. І якщо ці курси допоможуть вимушеним переселенцям почуватися більш впевнено на співбесіді чи розглядати вакансії, в яких знання іноземних мов є обов'язковим, — немає ані краплі сумнівів, що це проєкт важливий і актуальний", — зазначають організатори.

Аби долучитися до освітнього курсу, достатньо заповнити форму за цим посиланням, вибравши ваше місто. Також організатори передбачили можливість запису на майбутнє: для навчання в онлайн-форматі або в інших містах, де працюють Гончаренко центри. 

Нагадаємо, Гончаренко центр запустив безкоштовні онлайн-курси англійської для людей літнього віку.

Також повідомлялось, що мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС. Навчання відбуватиметься за спеціалізованою програмою, що охоплює термінологію та теми, необхідні для комунікації з іноземними колегами та покращення розмовної англійської українських рятувальників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: