fbpx
Сьогодні
Відео 21:59 07 Тра 2024

Часів Яр: бійці Kraken показали відео оборони міста від атак окупантів

Спеціальний підрозділ Головного управління розвідки Kraken розповів про те, як відбувається оборона міста Часів Яр в умовах постійних штурмів росіян.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Telegram-канал спецпідрозділу Kraken.

Як розповіли спецпризначенці, вони вже понад місяць стоять на захисті міста Часів Яр, яке стало одним з символів відваги та стійкості української армії.

"Бійці героїчно тримають оборону, щоденно знищують численного противника, палять ворожу броньовану техніку і беруть полонених", – сказано у повідомленні.

За їх словами, ворог намагається просуватися з різних напрямків, проте завдяки злагодженій роботі підрозділу, жодного окупанта в місті наразі немає.

Що відомо про наступ росії на Часів Яр

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що росіянам поставили задачу захопити місто Часів Яр під Бахмутом до 9 травня. Захоплення міста створить умови для подальшого просування ворога до Краматорської агломерації.

Та в ISW вважають, що армія рф може не встигнути захопити все місто Часів Яр у Донецькій області до 9 травня, а лише зайти до його східного району. Проте нестача артилерії та засобів ППО в ЗСУ, дозволить  російським загарбникам швидше просуватися під час операції із захоплення міста.

Зі слів Головнокомандувача ЗСУ Сирського, обстановка на Східному фронті останніми днями суттєво загострилася, адже після проведення у рф президентських виборів, російські війська значною мірою активізували наступальні дії.

А нещодавно бійці штурмового батальйону "Чорний лебідь" 255-ї ударної групи Збройних сил України, які на сьогодні воюють на східному фронті, продемонстрували сучасний стан Часового Яру.

При цьому в ГУР не виключають, що втрата Часового Яру – це питання часу, але наразі ЗСУ роблять все можливе, щоб такого не допустити.

Також у ЗСУ заявили, що без контролю над Часовим Яром, росіяни навряд чи зможуть просунутися далі, на Краматорський та Костянтинівський напрямки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: