fbpx
Сьогодні
Фото 11:24 03 Тра 2024

USAID допомогло Україні відновити понад 11 тисяч кілометрів телеком-мереж та повернути інтернет 1300 провайдерам

English version here

Фото: Фейсбук / Федоров

Відновити понад 11 тис. км телеком-мереж і повернути інтернет майже 1300 провайдерам в Україні допомогли Сполучені Штати через проєкти USAID.

Про це в Телеграмі повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Рубрика.

"США — стратегічний партнер України не тільки у військовому та економічному плані, а й у відбудові. Зокрема, через проєкти USAID Штати допомагають цифровізувати відбудову, зробити її прозорою, а також відновити телеком-інфраструктуру", – наголосив Федоров за підсумками візиту в Ірпінь разом з делегацією Агентства з міжнародного розвитку USAID.

Фото: Фейсбук / Федоров

Міністр нагадав, що у місті серед іншого було зруйновано телекомунікаційну інфраструктуру.

Її вдалося відновити завдяки підтримці USAID, що через проєкт USAID "Кібербезпека критично важливої інфраструктури України" надав Інтернет Асоціації України 30 лабораторій та наборів інструментів для ремонту й обслуговування оптоволоконних ліній.

Фото: Фейсбук / Федоров

Це дало змогу інтернет-провайдерам оперативно все поремонтувати.

"Загалом USAID допомогло Україні відновити понад 11 тисяч км мереж і забезпечило підключення оптоволокна для 1 294 інтернет-провайдерів, зокрема, у прифронтових громадах, де особливо важливо залишатися на звʼязку", – додав Федоров.

Як повідомлялося, від 24 лютого 2022 року USAID надав 16,75 млрд доларів прямої бюджетної підтримки, 1,4 млрд доларів гуманітарної допомоги та понад 1 млрд доларів допомоги на розвиток.

Нагадаємо, що проєкт USAID "Економічна підтримка України" закупив для потреб Державного навчального закладу ДНЗ "Гадяцьке Аграрне Училище", що у Полтавській області, обладнання для модернізації лабораторії з декількох дисциплін.

Окрім того, USAID "Конкурентоспроможна економіка України" оголосила грантову програму для підтримки розвитку українських середніх та великих переробних підприємств.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: