fbpx
Сьогодні
Відео 21:28 25 Кві 2024

Знай наших: переможницею чемпіонату Європи з дзюдо стала українка Білодід

Дар'я Білодід друга зліва

23-річна киянка Дар'я Білодід у фінальній сутичці у ваговій категорії до 57 кілограмів перемогла Каю Кайзер зі Словенії, виборовши перемогу у чемпіонаті Європи з дзюдо.

Про це пише Рубрика, посилаючись на офіційну Instagram-сторінку Федерації дзюдо України.

Це "золото" стало для Дарії першим на змаганнях рівня чемпіонату світу та Європи після зміни вагової категорії. До 2022 року українка виступала у вазі 48 кг.

Як повідомляли, українська дзюдоїстка Дар'я Білодід здобула путівку до чвертьфіналу чемпіонату Європи-2024 в категорії до 57 кілограмів. 

На стадії 1/8 фіналу 23-річна українка здолала азербайджанку Ачелью Топрак. Дострокову перемогу вдалося здобути завдяки видовищному кидку через стегно.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Ukrainian Judo Federation (@ukraine_judo_official)

У чвертьфінальній сутичці Дар'ї протистояла ізраїльтянці Нельсон Леві.

Варто додати, що Чемпіонат Європи-2024 з дзюдо проходить у Загребі, Хорватія. На цьому турнірі Україну також представлять Богдан Ядов, Єлизавета Литвиненко, Артем Лесюк.

Нагадаємо, що українська збірна готується до участі у міжнародних змаганнях для ветеранів та військовослужбовців Invictus Games 2025.

Окрім того, найкращим спортсменом Європи зі стрибків у воду у 2023 році за версією European Aquatics став український стрибун Олексій Середа.

Рубрика:
Спорт Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: