fbpx
Сьогодні
Фото 13:00 23 Кві 2024

Українців закликають підвісити паски до Великодня для мешканців прифронтових територій

Ініціатива "Поділись теплом Великодня" покликана об'єднати українців навколо традиції випікання пасок та розділити свято Великодня разом з людьми із прифронтових територій.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

За даними Армії FM, близько півмільйона українців залишаються на прифронтових територіях попри щоденні обстріли та небезпеку.

У громадах, які постійно знаходяться в зоні ризику, немає вихідних і свят під час війни. А також часто — навіть необхідних продуктів для приготування традиційних обрядових страв. 

Яке рішення?

Тому напередодні Великодня Євген Клопотенко, бренд "Духмяна Хата" та інклюзивна пекарня Good Bread об'єдналися, щоб закликати українців проявити турботу про цивільних на прифронтових територій та пригостити їх святковим великоднім хлібом.

Як це працює?

Підвісити паску, тобто завчасно її оплатити, може кожен охочий на сайті Good Bread.

Вартість однієї паски складає 220 гривень. Напередодні свята команда волонтерів відвезе всі підвішені паски людям, які живуть недалеко від зон бойових дій.

"Паска — це невід'ємний символ Великодня. У наші часи це ще й символ стійкості, єднання, підтримки. Кожна спечена нами паска у рамках ініціативи — це прояв любові та турботи стосовно людей, які вимушено опинилися у скруті через російське вторгнення. Ми з партнерами хочемо, щоб напередодні такого важливого для всіх українців свята мешканці прифронтових територій відчули передусім піклування та дух Великодня, а не лише війну", — зазначають ініціатори проєкту.  

В основі благодійної акції "Поділися теплом Великодня" закладена традиція випікання пасок, здатна об'єднувати людей в складні часи та розповсюджувати енергію добра.

Тому ініціатори проєкту також пропонують українцям долучитися до випікання благодійної паски у себе вдома.

Кожен охочий може спекти на одну-дві паски більше, ніж зазвичай, та поділитися великоднім хлібом з рідними, колегами чи навіть незнайомцями.

Рецепт паски опублікований на сайті Євгена Клопотенка. 

Нагадаємо, у Києві презентували оновлений збірник рекомендованих рецептур страв для шкільних їдалень від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка, який розробили в рамках Стратегії реформи системи шкільного харчування.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: