fbpx
Сьогодні
Фото 11:57 23 Кві 2024

Наслідки ворожого обстрілу телевежі у Харкові: місто та прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ

Фото: Телеграм / Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА

Напередодні, через вороже влучання по харківській телевежі, в обласному центрі та найближчих населених пунктах відсутній сигнал цифрового ТБ.

Про це повідомив голова ОВА Олег Синєгубов, пише Рубрика.

"Внаслідок обстрілу в Харкові та найближчих населених пунктах відсутній сигнал цифрового ефірного мовлення", зазначив очільник області у повідомленні.

Синєгубов наголосив, що харків'яни можуть під'єднати кабельне та супутникове ТБ.

Телевежа Харків

Фото: Телеграм / Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА

"Що стосується того функціоналу, який несла ця вежа, томи вже розпочали усунення тих наслідків, які ми маємо на сьогоднішній час. Це укладення цифрового телемовлення. Однак, альтернатива є, тобто це фактично це телебачення через інтернет.

Це кабельне телебачення, що знаходиться у більшості мешканців міста Харкова та прилеглих територій. Це так само супутникове телебачення. 

А стосовно того телезвʼязку, які отримували по пристроям Т2, то зараз будемо думати, фактично вже розпочали усунення наслідків. Думаю, що найближчим часом будемо мати по цьому напрямку позитивний результат", – додав він під час телемарафону.

Телевежа Харків

Фото: Телеграм / Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА

До того ж, з його слів, радіо, інтернет та мобільний звʼязок працюють.

Також в ефірі телемарафону "Єдині новини" начальник Харківської обласної військової адміністрації розповів про те, як і коли будуть відновлювати пошкодження

Телевежа Харків

Фото: Телеграм / Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА

Телевежа Харків

Фото: Телеграм / Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА

"Якщо ми говоримо про саму конструкцію, то, напевно, так, відновлення – після війни. Висота була майже 250 м. Тому, відновлювальні роботи з технічної точки зору зараз, напевно, і не доцільні", наголосив голова ОВА.

На сьогодні ж, зі слів Синєгубова, йде ліквідація наслідків обстрілів телевежі.

"Повністю оцінити ситуацію зможемо тільки після повного розбору завалів та аналізу стану обладнання. Однак вже маємо стримані оптимістичні прогнози", підкреслив він.

Нагадаємо, що 22 квітня, вдень у Харкові пролунав вибух. Згодом голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов уточнив, що окупанти обстріляли місто, вони цілилися по об'єкту телевізійної інфраструктури.

Російські окупанти вдарили ракетою по телевежі у Харкові. За інформацією Харківської обласної прокуратури, російські війська завдали удару ракетою Х-59.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: