fbpx
Сьогодні
09:29 21 Кві 2024

У ВМС пояснили, навіщо в Середземному морі перебувають ракетоносії рф

Фото: Скриншот відео

Наявність ворожих кораблів у Середземному морі, у тому числі й ракетоносіїв, говорить про те, що російська федерація намагається поширювати свою військову присутність і в інших регіонах, не тільки в Україні.

Про це заявив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, ВМС ЗСУ.

"Не слід забувати, що там теж досить непроста геополітична ситуація. Не слід забувати, що рф вбачає геополітичних конкурентів не тільки в Україні.

Тому, вони звісно, намагаються розповсюджувати свою військову присутність і в інших регіонах, де є їх інтереси, а вони зараз є в Африці й не тільки, і в тому числі в підтримці режиму Асада в Сирії. Тому вони намагаються робити все, щоб підтримати подібний собі режим", пояснив військовий.

Окрім того, Плетенчук назвав фактори, які визначають кількість кораблів рф у Середземному морі.

"Зазвичай це можуть бути й ротації – одночасне перебування кількох одиниць. Взагалі там у них оперативне з'єднання постійне корабельне, тому вони присутні там багато років. Які вони там виконують завдання – окрема історія.

Для нас важливо те, що ця історія не пов'язана з Чорним морем. Якщо раніше окупанти через турецькі протоки ще могли здійснювати операції так званого "Сирійського експреса", то зараз так не працює. І зараз для забезпечення цього угрупування їм треба йти в обхід всієї Європи, це понад 9 тисяч км, що досить непросто", підкреслив Плетенчук.

Що відомо про ситуацію з російськими кораблями у морях на 21 квітня

За даними Військово-морських сил ЗСУ станом на 21 квітня, у Чорному та Азовському морі ворожі кораблі відсутні.

А в Середземному морі 7 ворожих кораблів, серед яких 3 носії крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 20 ракет.

кораблі рф у морях

Фото: Телеграм / Військово-Морські Сили ЗС України

Нагадаємо, зі слів Плетенчука, ситуація у Чорному морі залишається стабільною, російське командування побоюється виводити свої кораблі, тому практично не використовує "Калібри" для ударів по території України.

Як писала раніше Рубрика, до російського Новоросійська окупанти вивели майже всі значущі та боєготові кораблі з бази Чорноморського флоту, що знаходиться у тимчасово окупованому Севастополі.

Окрім того, за даними української розвідки, як повідомив президент Зеленський, російсько-окупаційні війська переміщують свої кораблі, зокрема ті, які є носіями крилатих ракет "Калібр", у Каспійське море.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: