fbpx
Сьогодні
21:45 16 Кві 2024

Російські шпигуни проникали до Румунії під виглядом біженців з України

Фото: ANP

Вища рада оборони Румунії (CSAT) заявила, що російські шпигуни проникли до країни разом з українськими біженцями. Зокрема, вони мали збирати інформацію про військові навчання та допомогу Україні.

Про це пише місцеве видання Digi24, цитує Рубрика.

У звіті Вищої ради оборони наголошується, що Румунія стала мішенню кількох шпигунів, які змогли проникнути до країни, оскільки владі «було важко розібратися, хто тікає від війни, а хто має інші цілі».

Зазначається, що серед цілей шпигунів було отримання інформації про оборону та безпеку Румунії. Також вони прагнули здобути «надзвичайно важливі дані» про допомогу, яку держава пропонує Україні. Крім того, вони шукали інформацію про військові навчання та дислокацію війська.

Серед іншого, у звіті йдеться про дезінформацію щодо румунської армії та лідерів країни, щоб дестабілізувати думку громадян.

CSAT розповіла про вразливості, яких Румунія зазнала внаслідок шпигунської операції. Йдеться про посилення військових інцидентів, російські кібератаки та саботаж постачання допомоги Україні.

Діяльність російських шпигунів

Зауважимо, що в країнах Європи продовжує активно діяти російська шпигунська мережа.

Як повідомляла Рубрика, щонайменше 38 російських дипломатів, які можуть шпигувати під прикриттям у країнах Північної Європи ідентифікували журналісти під час розслідування.

Крім того, головне управління розвідки Міноборони здобуло список співробітників ФСБ Росії, які беруть участь у злочинній діяльності країни-агресора на території Європи.

А Швейцарія стала осередком для п'ятої частини російських шпигунів, які діють у Європі.

Крім того, росіяни дедалі частіше використовують іноземних громадян у своїх операціях. Так, за даними української розвідки, ФСБ намагається знайти іноземців у Канаді, які підтримують контакт із розвідками різних держав світу, щоб завербувати їх.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: