fbpx
Сьогодні
16:58 10 Кві 2024

За березень від російських обстрілів в Україні загинуло на 20% більше цивільних, ніж у лютому, – ООН

Упродовж березня 2024 року внаслідок російських атак в Україні загинули 604 людей, з яких 57 — це діти. Це на 20% більше, ніж у лютому.

Про це повідомила моніторингова місія ООН з прав людини в Україні, пише Рубрика

За даними ООН, причинами зростання кількості загиблих цивільних переважно є атаки російських військових із застосуванням ракет і боєприпасів, а також збільшення кількості повітряних бомбардувань поблизу лінії зіткнення.

Окрім цього, за березень загинули або зазнали поранень 57 дітей, що удвічі більше, ніж у лютому. Як зазначають у звіті місії, це є наслідком збільшення використання росіянами керованих і некерованих авіабомб.

Від мін та вибухових предметів постраждали 28 людей, із них 7 — це фермери, для яких зріс ризик через початок сільськогосподарського сезону, відзначають у звіті.Найбільше жертв серед цивільного населення (93,5%), руйнувань освітніх і медичних закладів (98%) та критичної інфраструктури (95%) зафіксували на вільній території України, підсумували у звіті.

У березні 2024 року масштабні скоординовані атаки на об'єкти критичної інфраструктури також зруйнували або пошкодили щонайменше 20 енергетичних об'єктів по всій країні, тимчасово порушивши доступ до електроенергії для мільйонів людей у великих містах і сільській місцевості. У деяких районах також було порушено водопостачання.

Загалом, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2024 року, згідно з даними звіту, Моніторингова місія зафіксувала 10810 вбитих і 20556 поранених цивільних українців.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: