fbpx
Сьогодні
17:26 10 Кві 2024

Швейцарія визначилася з датою проведення Глобального саміту миру: що відомо

Уряд Швейцарії 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. росія не братиме участь у заході.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на The Guardian.

Як нагадує The Guardian, в січні Швейцарія погодилась провести мирний саміт на прохання президента Володимира Зеленського. Відтоді були проведені низка перемовин з Європейським союзом, країнами-членами "Великої сімки" й такими країнами, як Індія та Китай, аби заручитись їхньою підтримкою.

"Зараз існує достатня міжнародна підтримка для проведення конференції високого рівня для початку мирного процесу", – йдеться в заяві Федеральної ради Швейцарії.

Конференція відбудеться з 15 по 16 червня на курорті Бюргеншток у кантоні Нідвальден поблизу міста Люцерн. Саміт буде спрямований на створення рамок, що будуть сприятливі для тривалого миру в Україні, а також "конкретної дорожньої карти для участі Росії в мирному процесі".

росія, зі свого боку, відмовилась від участі на саміті, оскільки Швейцарія "відмовилася від нейтралітету".

Наразі повний список учасників не було оприлюднено.

Як повідомляла Рубрика, у січні 2024 року Президент України Володимир Зеленський і Президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амхерд домовилися про початок підготовки до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Нагадаємо, раніше сьогодні, 25 лютого, керівник Офісу президента Андрій Єрмак допустив участь росії в глобальному саміті миру, однак не на першій зустрічі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: