fbpx
Сьогодні
17:42 10 Кві 2024

Шмигаль озвучив три стратегічні завдання Багатосторонньої координаційної платформи донорів

Фото: Урядовий портал

Пріоритет України — це перемога у війні. І це неможливо без забезпечення макроекономічної стабільності.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Керівного комітету Багатосторонньої координаційної платформи донорів, пише Рубрика.

Захід уперше пройшов в очному режимі в Києві. Глава українського Уряду у своєму виступі акцентував на трьох стратегічних завданнях. Перше з них — прогнозована бюджетна підтримка.

«Після важких перших місяців 2024 року, у березні ми отримали $9 млрд зовнішнього фінансування. Проте головним викликом залишається зовнішня підтримка бюджету в другому півріччі цього року та на наступний рік. Саме тому такі зустрічі на місці є надзвичайно важливими», — зауважив Денис Шмигаль.

Друге стратегічне завдання — це створення міцного фундаменту економічної стійкості, що сприятиме зменшенню дефіциту бюджету.

«В умовах обмежених ресурсів Уряд має сфокусуватися на нагальних потребах, таких як ремонт енергетичної інфраструктури, та конкретних кроках і пріоритетних для інвестицій секторах, які дозволять сформувати стійку воєнну економіку та розблокувати економічне зростання», — сказав Прем'єр-міністр України.

Третій важливий напрям роботи, за його словами, це використання заморожених російських активів для потреб України.

«Це ресурси, що вкрай необхідні в поточних умовах. Маємо напрацювати відповідний компенсаційний механізм, працювати над використанням всіх активів, а не тільки податків та надходжень», — підкреслив Глава українського Уряду.

Денис Шмигаль підкреслив, що навіть в умовах війни Україна залишається відданою впровадженню реформ та європейському курсу. Є чітко визначені пріоритети та план реформ. Зокрема, мова йде про трансформації, передбачені в Матриці реформ та реформи в рамках програми Ukraine Facility.

«Ми маємо посилити роботу Платформи в цих напрямках. Перше. Два рази на рік проводити зустрічі більш високого формату, на рівні міністрів, в межах Платформи для вирішення пріоритетних питань, підбиття підсумків та стратегічного планування. Друге. Платформа має розуміти потреби України з огляду на реальну ситуацію. Для цього ми пропонуємо, щоб технічний Секретаріат Платформи працював безпосередньо в Києві», — відзначив Прем'єр-міністр.

За його словами, це дозволить забезпечити якісну секторальну координацію між Урядом України та партнерами, а також досягти поставлених цілей Платформи — допомогти Україні вистояти економічно та сприяти умовам для економічного розвитку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: