fbpx
Сьогодні
Фото 16:10 08 Кві 2024

UAnimals розігрує картину, яку врятували після ракетного обстрілу Академії Бойчука в столиці

Фото: UAnimals

Картину, яку врятували після ракетного обстрілу Академії Бойчука в Києві, розіграє зоозахисна організація UAnimals, провівши благодійний розіграш під назвою "Мистецтво рятує тварин".

Про це повідомляє UAnimals, пише Рубрика.

Нагадаємо, країна-терорист рф в понеділок, 25 березня, атакувала Київ балістичними ракетами. Силами ППО ворожі об'єкти були знищені, проте, на жаль, уламки російського боєприпасу влучили в спортзал Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука.

Обстріл, Київ

Фото: Рубрика / Микола Тимченко

Обстріл, Київ

Фото: Рубрика / Микола Тимченко

Також унаслідок російського обстрілу Академія декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука втратила мистецькі фонди дипломних робіт, які збирали впродовж 80 років. Твори, що вдалося врятувати, потребують значної реставрації.

В UAnimals розповідають, що після обстрілу мережу облетіли світлини дівчини, яка на фоні руїн академії несе кілька полотен — рятує те, що вціліло.

Картина Академія Руслана Хвостенко

Фото: Суспільне Культура

Зоозахисна організація розшукала цю людину — художницю Руслану Хвостенко та домовилася з нею про благодійний розіграш під назвою "Мистецтво рятує тварин".

Картина Академія Руслана Хвостенко

Фото: Суспільне Культура

озігруємо картину Руслани Хвостенко "Кіт Бойчуківець". Усі зібрані з розіграшу гроші спрямуємо на порятунок тварин від війни", наголосили в UAnimals.

Як пояснюють зоозахисники, щоб взяти участь у розіграші потрібно задонатити 300 гривень чи більше.

"Кожна пожертва бере участь у розіграші, тому ті, хто задонатять двічі чи тричі, матимуть більше шансів на перемогу", підкреслили в організації.

Перерахувати кошти можна за посиланням.

Розіграш триватиме до кінця доби 12 квітня.

Варто додати, що відкрили збір коштів на допомогу Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М. Бойчука. Збір ініціювала колишня студентка вишу Оля Хорімарко.

"Друзі, відкриваю банку на допомогу Київській державній академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука в якій я навчалася та частину якої сьогодні зруйнував уламок ракети. Частина студентів була на офлайн навчанні в момент падіння уламка", написала Оля.

Всі кошти зі збору спрямують на допомогу постраждалим чи відновлення будівлі. Доєднатися до ініціативи можна за посиланням.

Нагадаємо, у Печерському районі Києва в суботу, 30 березня, понад дві сотні людей зібрались на "Бойчуківську толоку" для прибирання та підготовки до відновлення приміщень Академії декоративно-прикладного мистецтва. Будівля була пошкоджена внаслідок російського обстрілу.

Фоторепортер "Рубрики" теж побував на великій толоці. Дивіться фоторепортаж за посиланням.

Фото: Рубрика / Микола Тимченко[/caption]
Обстріл, Київ

Фото: Рубрика / Микола Тимченко

Также в результате российских обстрелов Академия декоративно-прикладного искусства и дизайна имени Михаила Бойчука потеряла художественные фонды дипломных работ, которые собирали на протяжении 80 лет. Произведения, которые удалось спасти, нуждаются в значительной реставрации.

В UAnimals рассказывают, что после обстрела сеть облетели фотографии девушки, которая на фоне развалин академии несет несколько полотен — спасает уцелевшее.

Картина Академія Руслана Хвостенко

Фото: Суспільне Культура

Зоозащитная организация разыскала этого человека — художницу Руслану Хвостенко и договорилась с ней о благотворительном розыгрыше под названием «Искусство спасает животных».

Картина Академія Руслана Хвостенко

Фото: Суспільне Культура

"Разыгрываем картину Русланы Хвостенко "Кот Бойчуковец". Все собранные с розыгрыша деньги направим на спасение животных от войны", подчеркнули в UAnimals.

Как объясняют зоозащитники, чтобы принять участие в розыгрыше нужно задонатить 300 гривен или больше.

"Каждое пожертвование принимает участие в розыгрыше, поэтому у тех, кто будет доначат дважды или трижды, будет больше шансов на победу", подчеркнули в организации.

Перечислить средства можно по ссылке.

Розыгрыш продлится до конца суток 12 апреля.

Следует добавить, что открыли сбор средств в помощь Академии декоративно-прикладного искусства и дизайна имени М. Бойчука. Сбор инициировала бывшая студентка вуза Оля Хоримарко. 

"Друзья, открываю банку на помощь Киевской государственной академии декоративно-прикладного искусства и дизайна имени Михаила Бойчука в которой я училась и часть которой сегодня разрушил обломок ракеты. Часть студентов была на оффлайн обучении в момент падения обломка", написала Оля.

Все средства по сбору будут направлены на помощь пострадавшим или восстановление здания. Присоединиться к инициативе можно по ссылке.

Напомним, в Печерском районе Киева в субботу, 30 марта, более двухсот человек собрались на "Бойчуковскую толоку" для уборки и подготовки к восстановлению помещений Академии декоративно-прикладного искусства. Здание было повреждено в результате российских обстрелов.

Фоторепортер "Рубрики" тоже побывал на большом толоке. Смотрите фоторепортаж по ссылке.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: