fbpx
Сьогодні
Відео 20:58 07 Кві 2024

Лубінець звернувся в ООН та Червоний Хрест через розстріл українських військовополонених російськими окупантами

English version here

Telegram / Омбудсман Лубінець Дмитро

Омбудсман Дмитро Лубінець звернувся з офіційними листами до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста через розстріл українських військовополонених біля села Кринки на Херсонщині російськими окупантами.

Про це омбудсмен розповів на сторінці у Facebook повідомляє Рубрика.

Лубінець зазначив, що наразі невідомо, коли саме і де був скоєний злочин.

"За попередньою інформацією, сталося це біля села Кринки на Херсонщині. На відео видно, що троє беззбройних українських воїнів лежать у рівчаку, а російські окупанти умисно їх розстрілюють", — написав він.

Уповноважений наголосив, що убивство військовополонених є "зухвалим" порушенням Женевської конвенції про поводження військовополоненими та тяжким міжнародним злочином.

"Такі випадки непоодинокі та є системною практикою підступного ворога. Щодо чергового порушення РФ норм міжнародного гуманітарного права негайно звернувся з офіційними листами до ООН та МКЧХ, аби організації задокументували цей факт. Це має стати доказовою базою для трибуналу над злочинцями. Світова спільнота має дати Росії чіткий сигнал — сліди воєнних злочинів не вдасться приховати. Воєнні злочини не мають строку давнини", — зазначив Лубінець.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у мережі з'явилося відео розстрілу полонених українських військових нібито в Кринках на лівому березні Херсонської області. На записі видно, що представник ЗС РФ здійснює у трьох беззбройних нерухомих військових кілька пострілів.

Українська прокуратура вже проводить розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни російськими окупантами.

Варто зазначити, що Місія Організації Об'єднаних Націй зафіксувала страту 32 полонених українських військових у період з 1 грудня 2023 по 29 лютого 2024 року, і це значно більше, ніж за будь-який із попередніх періодів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: