fbpx
Сьогодні
12:13 06 Кві 2024

"Маємо унеможливити цей терор": Президент звернувся до країн-партнерів посилити ППО для Харківщини

English version here

Фото: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський, відреагувавши на цілодобовий російський терор проти мирних мешканців Харкова, закликав країни-партнери унеможливити злочинні дії ворога, надавши додаткові ППО.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Глави держави.

Як заявив український лідер, внаслідок нічних російських ударів у Харкові загинули 6 людей, ще понад 10 людей було поранено.

Харків обстріл

Фото: Нацполіція

Також Президент зазначив, що російський терор проти мирних жителів потрібно унеможливити. Президент заявив, що партнери можуть допомогти з посиленням протиповітряної оборони в Харківській області.

"Російський терор проти Харкова не зупиняється. Чергові удари по місту та регіону. Пошкоджено житлові будинки й цивільну інфраструктуру. На жаль, 6 людей загинуло. Щирі співчуття рідним і близьким. Понад 10 людей поранено.

Всі служби на місці працюють, усім постраждалим надається допомога. Маємо унеможливити цей терор. Надважливо посилити ППО для Харківщини. І партнери можуть нам із цим допомогти", – написав президент.

Харків обстріл

Фото: ДСНС Харківщини

Нагадаємо, що Німеччина вже оголосила про негайний пошук доступних систем протиповітряної оборони Patriot для ЗСУ.

Також Кулеба та державний секретар США Ентоні Блінкен у Брюсселі обговорили пришвидшення надання Києву додаткових зенітних ракетних комплексів Patriot на тлі посилення повітряних російських ударів.

Комбінована російська атака у ніч на 6 квітня

Нагадаємо, що у ніч на 6 квітня російські загарбники запустили кілька груп "шахедів" та ракети різних типів, внаслідок чого у Харкові лунали вибухи. На Київщині працювала протиповітряна оборона, гучно було і в Запоріжжі:

  • У Харкові внаслідок нічного удару по Шевченківському району міста загинули шестеро людей та 11 поранених. Влучання БПЛА прийшлося по житловій забудові – пошкоджені щонайменше 9 багатоповерхівок, три гуртожитки, низка адміністративних будівель, крамниця, АЗС, СТО та авто.
  • На Київщині Макарівська громада піддалась обстрілам ворожими БПЛА та ракетами. Пошкоджено приватне підприємство.
  • На Запоріжжі внаслідок удару понівечені промислові підприємства. Попередньо, минулося без постраждалих. Також пошкоджені житлові будинки, медустанови та освітні заклади.
  • У Херсонській області  влучання в агропромислове підприємство, сталася пожежа. Вогонь вже ліквідували. Інформація про постраждалих не надходила.
  • Хмельницька область – сили ППО збили 5 БПЛА типу "Shahed". Інформація про загиблих, травмованих чи пошкодження наразі не надходила.

Загалом у ніч на 6 квітня російські агресори завдали масованого удару 32 ударними БпЛА типу "Шахед", а також шістьома ракетами різних типів: силам протиповітряної оборони вдалося збити дві крилаті ракети, ракету "Калібр" та 28 ударних дронів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: