fbpx
Сьогодні
Фото 14:49 05 Кві 2024

Війська рф вночі вдарили по аеродрому у Харківській області

Фото: ілюстративне facebook.com/KorotychAerodrome

Ворожа армія у ніч на 5 квітня здійснила авіаудар по недіючому аеродромі в Коротичі, який у Харківській області. Обійшлось без постраждалих.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на слідчого управління поліції Харківської області Сергія Болвінова у Facebook.

Слідчий інформує, що росіяни здійснили п'ять ударів в одне місце по неробочому аеродрому в Коротичі.

Зазначається, що окупанти пошкодили ангари, а вся територія внаслідок обстрілу вкрита вирвами. На місці була пожежа.

"За попередніми даними, обстріл був з комплексу С-300. Слідчі, криміналісти та вибухотехніки поліції працюють на місці, шукають уламки. Цього разу обійшлося без постраждалих", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, російські окупанти вночі 5 квітня атакували Україну 5 ракетами та 13 дронами-камікадзе "Шахед", усі ворожі дрони вдалося збити. У Одеській області були чутні вибухи.

Що відомо про обстріли Харкова

Нагадаємо, російські війська останнім часом регулярно обстрілюють Харків. Цілями постійно стають об'єкти цивільної інфраструктури, через що гинуть і зазнають поранень мирні жителі.

Так, 4 квітня російські загарбники атакували Харків дронами "Шахед". Декілька БПЛА пошкодили приватні та багатоквартирні будинки. Зазначимо, що за 4 квітня росія атакувала Харків двічі.

Загалом росія запустила по Україні 20 дронів-камікадзе, 11 з яких збила ППО. За останніми даними, внаслідок атаки загинули четверо осіб, 12 людей отримали поранення.

Стан двох поранених унаслідок атаки "Шахедами" по Харкову вночі 4 квітня тяжкий, загалом у лікарнях залишаються п'ятеро постраждалих.

"63-річний працівник "Газмережі" залишається у тяжкому стані, також тяжкий стан у 66-річного пораненого чоловіка. 34-річний чоловік перебуває у стані середньої тяжкості. Всі інші – у легкому стані", – сказала Шаповал.

Крім того, в Харківській області було пошкоджено енергооб'єкт.

Зазвичай росіяни завдають ударів по Харкову з систем С-300, але цього тижня російська армія вперше завдала удару по Харкову за допомогою керованого боєприпасу великого калібру. Йдеться про бомбу УМПБ Д-30 СН, яка виготовлена на базі ФАБ-250.

Як повідомляли ми раніше, ракетними та дроновими ударами росіяни зруйнували всю критичну енергоінфраструктуру Харкова

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: