fbpx
Сьогодні
Відео 21:30 05 Кві 2024

Ракетний удар по Запоріжжю: знову зросла кількість постраждалих, відомо про 4 загиблих

Фото: mvs.gov.ua

Кількість загиблих унаслідок сьогоднішньої атаки армії рф по Запоріжжю знову збільшилася: загинули 4 людини, ще понад 20 — постраждали.

Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Іван Федоров, пише Рубрика.

Він доповів про оперативну ситуацію в Запоріжжі станом на зараз. За його словами, внаслідок обстрілу загинули 4 людини. А понад 20 отримали травми.

"Наразі всім надається необхідна медична допомога", – додав очільник області.

Як зауважили Сили оборони півдня, серед поранених — одна дитина та співробітник поліції. Раніше було відомо про серед постраждалих є медійники.

обстріл Запоріжжя

Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко наголосив, що сьогодні окупанти атакували Запоріжжя та Харків вдень, коли на вулицях було багато людей, багато дітей. По Харкову російські військові, за попередньою інформацією, вдарили керованими авіабомбами, по Запоріжжю – ракетами.

"Серед потерпілих у Запоріжжі – двоє журналістів українських медіа", – зазначив Міністр.

Вони потрапили під повторний обстріл, коли працювали на місці події.

обстріл Запоріжжя

Фото: mvs.gov.ua

"Ворог цинічно завдає повторних ударів саме тоді, коли приїжджають поліцейські, рятувальники, медики, журналісти. Тоді, коли наші підрозділи намагаються врятувати потерпілих", – написав Ігор Клименко. 

Міністр учергове закликав цивільних: під час повітряної тривоги обов'язково необхідно перебувати в укриттях та дотримуватися рекомендацій поліцейських чи місцевої влади.

"Жодна термінова справа не вартує здоров'я чи життя", – наголосив Ігор Клименко.

Правоохоронці повідомили, що було розпочато розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни

"Унаслідок ракетної атаки частково зруйновано територію одного з промислових підприємств. Пошкоджено приватні будинки, багатоповерхівки, торговельні об'єкти та автомобілі, розташовані поруч", – додали в прокуратурі.

Нагадаємо, сьогодні, 5 квітня, близько 15:10 жителі Запоріжжя почули вибухи. Це сталося під час загрози балістики у Запорізькій області. За кілька годин у Запоріжжі знову пролунали два вибухи.

У Запоріжжі зазнали поранень кореспонденти Укрінформу та Суспільного. Крім того, під час повторного удару на місці працювали рятувальники й поліцейські.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: