fbpx
Сьогодні
11:36 04 Кві 2024

Українські інвестори презентували видобувний потенціал України в Лондоні: акцентували на критичних мінералах

English version here

Інвестиційна компанія BGV Group Management 26 березня  представила в Лондоні можливості співпраці з Україною у сфері видобутку. Українські інвестори презентували видобувний потенціал України.

Про це повідомляє "Рубрика".

Засновника компанії Геннадія Буткевича та керівництво BGV запросили приєднатися до британських парламентарів, членів Палати Лордів та державних міністрів для участі в заході, присвяченому інвестиціям в Україну. Захід відбувся в будівлі Парламенту. На меті мали обговорити британсько-українське партнерство у сфері видобутку критичних корисних копалин, які допоможуть Сполученому Королівству розвивати передові технології та сприятимуть переходу до чистої енергії.  

На зустрічі, зокрема, були присутні і лорд Мартін Калланан — заступник Державного секретаря з питань енергоефективності та зелених інвестицій Департаменту енергетичної безпеки та досягнення нульових викидів, та Боб Сіллі — член британського парламенту. Захід відвідали також представники українського бізнесу. 

Серед іншого українські представники виділили три основні напрями розвитку для двостороннього партнерства між Україною та Великою Британією.

  • Ознайомлення з видобувним потенціалом України

Україна має всі передумови для того, щоб стати одним з основних постачальників критично важливих для Великої Британії мінералів. Такі матеріали необхідні для розвитку передових технологій та переходу до "зеленої" енергетики. Так, у надрах України виявлено понад 117 видів корисних копалин. Зокрема в України є запаси 22 із 30 сировинних ресурсів, які в Європі визначили як критичні. Українські землі мають значні поклади берилію, цирконію, титану, рідкоземів та іншого, а запаси графіту в Україні є одними з найбільших у світі. Крім того, чимало українських родовищ знаходяться поблизу географічного центру Європи, що забезпечує вигідну логістику з низькими транспортними витратами.

  • Робота з ризиками, страхування

Щоб захистити іноземні інвестиції в Україні, необхідно страхувати воєнні ризики. У 2023 році Велика Британія вже забезпечила страхове покриття для експортерів зерна через український чорноморський коридор. Приватні британські інвестиції в українську економіку, зокрема у видобувні проєкти, також потребують ефективного механізму страхування. Багатостороння агенція з гарантування інвестицій (МIGA) вже почала надавати гарантії страхування воєнних ризиків в Україні з Трастового фонду підтримки реконструкції та економіки України. Можливості страхування торгівлі в Україні та інвестицій в місцеві проєкти також надали США (USDFC та USAID), Японія (NEXI), Польща (Kuke), Німеччина (за адміністрування PricewaterhouseCoopers) та інші.

  • Інвестиції у видобуток

BGV Group Management закликала британський бізнес посилювати інвестиційну діяльність у межах видобувної галузі в Україні. Член ради директорів BGV Сергій Войцеховський заявив про готовність компанії стати надійним партнером у цьому питанні для британських інвесторів та компаній. Сама ж Група BGV та Геннадій Буткевич як її засновник за 8 років інвестували вже понад 100 млн доларів в українські гірничодобувні проєкти. 

У підсумку представники інвестиційної групи BGV наголосили, що співпраця з Україною у сфері критичних мінералів може забезпечити для Британії сировинну базу для розвитку низки технологій та інновацій у медицині, автомобілебудуванні, комп'ютерних технологіях, створенні лазерних, навігаційних, телекомунікаційних пристроїв, у космічній галузі та багатьох інших. Крім того, це також допоможе уникнути сировинної залежності європейських країн від китайського видобутку критичних мінералів.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: