fbpx
Сьогодні
21:14 04 Кві 2024

Патрулював територію: поблизу кордону з Румунією фотопастки для порушників зафіксували ведмедя

Фото: ДПСУ

Фотопастки для порушників перетину кордону поблизу з Румунією зафіксували ведмедя, який неспішно "патрулював" українсько-румунську ділянку кордону.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Державну прикордонну службу.

Як зазначили прикордонники, господар Карпат потрапив у об'єктив фотопастки прикордонників. Він не поспішаючи розгулював вздовж ділянки українсько-румунського кордону.

"Застерігаємо усіх, хто планує прогулянки манівцями, не наражати себе на небезпеку", – повідомляють прикордонники.

Як розповів старший офіцер пресслужби Чернівецького прикордонного загону Костянтин Ліснік у коментарі для "УП. Життя", ведмедя помітили на ділянці прикордонної служби Селятин на кордоні Чернівецької та Івано-Франківської областей.

Господар потрапив в об'єктив фотопастки, які прикордонники встановлюють для виявлення правопорушників, що намагаються у незаконний спосіб перетнути кордон.

Нацпарк Верховинський

Фото: Карпати.INFO

"Це територія національного парку "Верховинський". Ми розставляємо фотопастки на ймовірних маршрутах, якими до кордону можуть прямувати люди, але замість правопорушника зафіксували ведмедя", – розповів прикордонник.

Нацпарк Верховинський

Фото: Карпати.INFO

З його слів на цій ділянці від початку року виявили 82 порушників держкордону.

"Звірів у тому регіоні багато, бачили кабанів, оленів, косуль, лисиць, вовків. Найчастіше працівники натрапляють на кабанів. У випадку загрози життю працівник може зробити попереджувальний постріл у повітря, аби відлякати тварину", – додав Ліснік.

Варто додати, що у Карпатах з першими днями весни в Національному природному парку "Синевир" прокинулися ведмеді: вони покинули барлоги та насолоджуються променями сонця й шукають їжу.

Нагадаємо, що у Тернопільській області на території природного заповідника "Медобори" зафіксували тварину рідкісного виду – в Україні його вважають практично зниклим. Цей хижак занесений до Червоної книги України, Червоного списку МСОП, CITES, і вважається видом, що потребує особливого захисту згідно з Бернською конвенцією.

Також на півночі Вишгородського району Київщини з'явиться перший в Україні заказник для охорони вовків. Над його створенням працює Київський еколого-культурний центр. Під охорону буде взято "Чортове болото" біля річки Жидок площею близько 200 га.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: