fbpx
Сьогодні
22:57 04 Кві 2024

У британській розвідці заявили, що росія посилила атаки на південний захід від Донецька

Фото: З соцмереж

У березні російські загарбники збільшили кількість обстрілів на південний захід від Донецька, проте це не дало їм помітних результатів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міноборони Британії станом на 4 квітня.

Як зазначили британські аналітики, кількість російських обстрілів на південний захід від Донецька зросла з 721 у лютому до 806 у березні.

Це становить 38% від усіх обстрілів по всій лінії фронту.

"Попри ці зусилля, Росія не досягла помітних успіхів у цьому районі й продовжує боротися за невеликі населені пункти, зокрема Новомихайлівку, Георгіївку та Урожайне", – пишуть аналітики.

Проте, як зазначають у відомстві, у березні 2024 року по всій лінії фронту кількість повідомлень про російські обстріли була на 9% меншою порівняно з лютим 2024 року – з приблизно 2340 до 2120.

Як зауважили у британській розвідці, кількість обстрілів на Авдіївському напрямку становила третину всіх обстрілів у лютому, коли місто було захоплене російськими військами, але скоротилася до чверті в березні.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, ворог намагався прорвати оборону наших військ на трьох напрямках у Донецькій області. Загалом на фронті впродовж доби відбулося 65 бойових зіткнень.

Також, за спостереженнями аналітиків Інституту вивчення війни, на деяких ділянках фронту в Україні росіяни нарощують кількість і масштаби механізованих наземних штурмів.

З початку наступальних операцій у жовтні 2023 року російська армія захопила 505 квадратних кілометрів території.

Проте 4 квітня Головнокомандувач ЗСУ Сирський доповів Президенту, що вдалося зупинити просування військ рф.

Однак українські оборонці мужньо боронять свої позиції. Минулої доби, 3 квітня, Сили оборони ліквідували ще понад 600 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали майже 445 040 солдатів.

Варто додати, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що імовірний масштабний наступ наприкінці весни чи влітку росія може зосередити на заході Донецької області, і додають, що війська рф зможуть наступати лише на одному оперативному напрямку.

Також кілька днів тому президент України Володимир Зеленський заявив про те, що росіяни готують новий наступ. Він очікується наприкінці травня чи на початку червня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: