fbpx
Сьогодні
18:27 30 Бер 2024

Боєприпаси, дрони, роботи, засоби РЕБ: цьогоріч ЗСУ отримали 80 зразків озброєння та військової техніки українського виробництва

English version here

Фото: 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу

За перші три місяці 2024 року Міністерство оборони допустило до експлуатації у ЗСУ понад 80 зразків озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва.

Про це повідомив заступник міністра оборони, генерал-лейтенант Іван Гаврилюк у колонці для Інтерфакс-Україна, передає Рубрика.

«За перші три місяці 2024 року Міністерством оборони України кодифіковано (допущено до експлуатації у війську) понад 80 зразків озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва», – поінформував він.

Посадовець зауважив, що у цьому переліку найбільша група – боєприпаси різних типів та калібрів.

Водночас другою групою за кількістю допущених зразків є БПЛА.

«Окрім БПАК для ведення повітряної розвідки, які зазнали модернізації, у цій лінійці є і абсолютно нові дрони різних типів: як FPV-камікадзе, так і ударні БПЛА багаторазового застосування, розраховані на різні відстані дії», – зауважив генерал-лейтенант.

Заступник міністра оборони також відзначив, що за січень-березень 2024 року було допущено до експлуатації майже два десятки різних зразків безпілотників саме вітчизняного виробництва.

«Третя група за кількістю кодифікованих у перші три місяці поточного року зразків ОВТ – наземні роботизовані комплекси та засоби РЕБ», – зазначив він.

Гаврилюк пояснив, що роботизовані платформи українського виробництва можуть виконувати широкий спектр завдань, адже вони є засобами вогневої підтримки (можуть нести на собі бойові модулі – кулемети та ПТРК, уражаючи ворожі цілі), транспортом евакуації поранених з поля бою, або виконують логістичні завдання, доставляючи вантажі на передову.

Зокрема, серед засобів РЕБ вітчизняного виробництва – системи тактичного рівня, покликані створювати локальний «купол» для прикриття бойових позицій українських військ чи бойової техніки.

За словами генерал-лейтенанта, у переліку зразків озброєння та техніки вітчизняного виробництва, які відповідні підрозділи МОУ кодифікували у першому кварталі 2024 року, окрім вище названих, також – броньована та спеціальна техніка, 120 мм міномет, засоби зв'язку та транспортні засоби.

«Підприємства вітчизняної «оборонки» нині пропонують чимало новинок. Не можу детально розповідати про їхні особливості, однак підкреслю – деякі з них мають унікальні бойові характеристики. Сподіваюся, агресор це скоро відчує на собі», – резюмував заступник міністра.

Як повідомляла Рубрика, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що цьогоріч Україна має спроможність виробляти дрони-камікадзе не меншу, ніж у Росії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: