fbpx
Сьогодні
Фото, відео 11:34 26 Бер 2024

Затримали "на гарячому": на Полтавщині диверсанти ФСБ намагалися підірвати залізницю

Фото: СБУ

У Полтавській області "на гарячому" затримали двох чоловіків, які намагалися підірвати ділянку залізничної лінії, що сполучає центральні та східні регіони України.

Про це повідомили СБУ та Офіс генпрокурора, пише Рубрика.

Як розповіли слідчі, підозрювані на виконання завдання російської ФСБ заклали вибухівку під залізничну релейну шафу ліній електропередач біля залізничних колій в одному з міст Полтавської області.

Затримані планували підірвати саморобний вибуховий пристрій дистанційно, за допомогою пульта. Але не встигли цього зробити — їх затримали співробітники СБУ прямо на місці події.

За даними слідства, у разі підриву окупанти сподівались порушити логістичні шляхи постачання зброї, боєприпасів та пального для ЗСУ.

Затримані — громадяни України з Київської та Харківської областей. У них вилучили мобільні телефони, з яких вони координували дії зі своїм російським куратором. Особу цього кадрового співробітника 5-ї служби ФСБ вже встановили.

Як зазначає СБУ, куратор дав завдання вчинити диверсію на залізниці у період масованих повітряних атак на об'єкти критичної інфраструктури України 21-22 березня.

Обом затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України — диверсія, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб. Чоловіки перебувають під вартою, їм загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, що кіберфахівці Служби безпеки запобігли передачі до рф інформації про маршрути руху колон ЗСУ у Харківській області. Це вдалося завдяки своєчасному викриттю агента російської розвідки, який стежив за передислокацією Сил оборони у напрямку передової.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: