fbpx
Сьогодні
08:46 26 Бер 2024

Росія вчергове вночі запустила по Україні "Шахеди": сили ППО збили всі ворожі дрони

English version here

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Уночі 26 березня російсько-окупаційні війська атакували Україну 12 ударними безпілотниками типу "Shahed": силам протиповітряної оборони вдалося збити всі ворожі дрони-камікадзе.

Про це пише Рубрика, посилаючись на командувача Повітряних сил Миколи Олещука, голову Миколаївської ОВА Віталія Кіма, голову Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Як розповів генерал, ворог атакував східні та південні регіони країни:

  • 12 ударними БпЛА типу "Shahed", які запускав із мису Чауда – Крим та Курської області – рф,
  • двома зенітними керованими ракетами С-300 у напрямку Донеччини.

Як зазначив Олещук, українські Сили протиповітряної оборони збили усі 12 "Шахедів".

Командувач уточнив, що повітряний безпілотний напад відбивали мобільні вогневі групи Сил оборони у Миколаївській та Харківській областях.

Водночас Сили оборони півдня повідомили, що цієї ночі наші захисники неба вклалися в півгодинну результативну роботу по ворожих повітряних цілях.

"Російські терористи спрямували в нашій операційній зоні 3 ударних БпЛа типу "Shahed-131/136". Всі 3 дрони знищено над Миколаївщиною", додали там.

Ворожа безпілотна атака України у ніч на 26 березня

Близько 02:00 про загрозу застосування "шахедів" повідомили Миколаївську та Херсонську області. Ворожі дрони залетіли з Чорного моря.

Окрім того, росіяни запускали балістику по Донеччині.

"Увага! Загроза застосування балістичного озброєння зі сходу!", – попередило Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Телеграм-канал "Николаевский Ванёк" пише, що по району вдарили балістичними ракетами С-300/С-400. Також паблік "Оперативный Покровск, Мирноград, Селидово" повідомив про вибух у Костянтинівці Донецької області.

Окрім того, голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що за попередньою інформацією, сили ППО над Харківщиною збили щонайменше вісім ворожих безпілотників.

Також за даними голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, у ніч на 26 березня силами та засобами протиповітряної оборони в області знищено три БпЛА типу "Shahed-131/136".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: