fbpx
Сьогодні
18:00 26 Бер 2024

Лубінець і омбудсмен Туреччини провели зустріч з родинами українських військовополонених

English version here

Фото: Дмитро Лубінець / Фейсбук

Український омбудсмен Дмитро Лубінець і його турецький колега Шереф Малкоч обговорили з родинами українських військовополонених питання звільнення їхніх рідних з російського полону.

Про це розповідає Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

У цій зустрічі в Києві взяли участь понад 800 осіб, серед яких були й представники ГУР та СБУ.

«рф порушує всі права військовополонених і цивільних заручників, які знаходяться на ТОТ, а також у РФ – я про те, що не допускаються представники МКЧХ, інших міжнародних організацій до місць тримання, не дається можливість верифікувати військовополонених, надати їм меддопомогу, будь-яку взагалі допомогу, якої потребують наші громадяни», – сказав Лубінець.

провели зустріч з родинами українських військовополонених

Фото: Дмитро Лубінець / Фейсбук

Своєю чергою Малкоч підкреслив, що український народ показує надзвичайну сміливість у боротьбі.

«Ця боротьба – права, бо ви захищаєте свою країну, своїх людей. Ми хочемо побажати, щоб якомога швидше ця війна завершилася, щоб була знята окупація і щоб Україна знову набула своєї територіальної цілісності, незалежності і суверенітету відповідно до міжнародного права. Я розумію ваш біль і вашу біду», – зазначив турецький омбудсмен.

Рідні військовополонених на цій зустрічі просили Малкоча звернути увагу на важкопоранених захисників, у тому числі на військових моряків, і на питання повернення тіл загиблих військових з ТОТ. Вони закликали турецького омбудсмена допомогти звільнити з полону жінок.

провели зустріч з родинами українських військовополонених

Фото: Дмитро Лубінець / Фейсбук

На зустрічі був присутній і представник МКЧХ. Родичі українських військовополонених акцентували увагу на низці проблем у взаємодії із цією організацією. За їхніми словами, МКЧХ, зокрема, підтверджує перебування родичів у полоні, але не каже, де саме вони, відмовляється шукати військового з «Азову», який потрапив у полон у 2014 році, заявляючи, що вони шукають лише тих, хто потрапив у полон із 24 лютого 2022 року, тощо.

Вони звернули увагу і на те, що жодна міжнародна організація не відвідала Оленівку після того, як рф вчинила там теракт, а також заявили про необхідність розслідувати катастрофу російського літака Іл-76 у січні й того, хто був на цьому літаку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: