fbpx
Сьогодні
Фото 19:29 23 Бер 2024

На Миколаївщині аграрії створили трактор-розміновувач на дистанційному управлінні: як працює це рішення

English version here

Фото: "ПАЕК"

На Миколаївщині інженери компанії "ПАЕК" сконструювали та почали експлуатувати трактор з дистанційним керуванням, який розміновує сільгоспугіддя та не наражає на небезпеку людей.

Про це розповідає Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

У чому проблема?

Аграрії Миколаївщини продовжують боротись за кожен клаптик землі.

Вже понад рік до процесу розмінування долучається компанія ТОВ «СП «ПАЕК». Адже поля товариства знаходяться на території, яка була окупована або там тривали бойові дії. Але це довготривалий, кропіткий і ризикований процес, який потребує значних ресурсів.

"Рік тому я разом з інженерами, керівником одного із підприємств та механізатором підірвались на протитанковій міні. У результаті багатьом з нас прийшлось відновлюватись тривалий час. Тому для підвищення безпекових заходів у процесі розмінування та обробітку земель інженерами нашої компанії було розроблено трактор-розміновувач на дистанційному управлінні», – розповів власник компанії.

На Миколаївщині аграрії створили трактор-розміновувач

Фото: "ПАЕК"

Яке рішення?

Як розповіли в ТОВ «СП «ПАЕК», наразі проходить зачистка від вибухонебезпечних предметів поля біля деокупованої Снігурівки за допомогою власного винаходу по розмінуванню. Так званий "розміновувач" розроблено на базі трактора МТЗ-80″, – розповіли у пресслужбі.

На Миколаївщині аграрії створили трактор-розміновувач

Фото: "ПАЕК"

Як це працює?

Інженери компанії виготовили гідравлічний привід на барабан з закріпленими ланцюгами, які з великою силою б'ють по землі під час руху техніки. Працює трактор дистанційно, управління здійснюється за допомогою пульта на відстані 300 метрів.

«Ми довго шукали інженерне рішення щодо рульового управління, щоб рівномірно здійснювався контроль швидкості. Усю технологію розробляли і створювали самостійно саме для власних потреб та умов виконання робіт», – додали в інженерному відділі ПАЕК.

На Миколаївщині аграрії створили трактор-розміновувач

Фото: "ПАЕК"

Наразі трактор працює у тестовому режимі і може проводити розмінування зі швидкістю один кілометр на годину.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: