fbpx
Сьогодні
Фото 19:22 20 Бер 2024

Україна передала План для Ukraine Facility на розгляд Єврокомісії, – Шмигаль

Фото: Урядовий портал

20 березня Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль передав затверджений Урядом План для Ukraine Facility Президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн для подальшого розгляду.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Урядовий портал.

План передбачає майже 70 напрямків реформ, зокрема, структурні реформи в державному секторі, низку економічних реформ, спрямованих на розвиток бізнес-клімату та підприємництва тощо.

 «Очікуємо, що у квітні він буде схвалений комітетом країн-членів ЄС. Після цього новий інструмент фінансування остаточно набере чинності», — підкреслив Денис Шмигаль.

Україна передала План для Ukraine Facility на розгляд Єврокомісії

Фото: Урядовий портал

Глава Уряду нагадав, що Ukraine Facility передбачає допомогу 50 млрд євро на чотири роки. Це як і бюджетна підтримка нашої держави, так і фінанси на здійснення реформ та стимулювання капіталовкладень в українську економіку.

За словами Дениса Шмигаля, цей інструмент «буде одним з якорів нашої міцності».

Він також повідомив, що вже сьогодні мають надійти 4,5 млрд євро в межах перехідного фінансування, передбаченого Ukraine Facility.

«Україна надзвичайно вдячна Єврокомісії та особисто пані президенту Урсулі фон дер Ляєн за відкриття так званого перехідного фінансування. Це 6 млрд євро, які ми отримуємо двома траншами. Перший платіж обсягом 4,5 млрд очікуємо вже сьогодні. Другий транш обсягом 1,5 млрд євро буде отриманий у квітні», — підкреслив Прем'єр-міністр.

Україна передала План для Ukraine Facility на розгляд Єврокомісії

Фото: Урядовий портал

Крім того, Прем'єр-міністр подякував Європейській комісії за внесення на розгляд Європейської ради переговорної рамки щодо майбутнього членства України в ЄС:

«Розраховуємо що держави члени її оперативно розглянуть та ухвалять».

Денис Шмигаль підкреслив, що Україна та Євросоюз як ніколи єдині в спільних цінностях, прагненнях та сподіваннях.

«Разом вистоїмо, разом переможемо, разом побудуємо краще майбутнє. Україна та Європа йдуть назустріч один одному, щоб об'єднатися і бути разом назавжди», — зазначив Глава Уряду.

Як повідомлялось, у лютому 2024 року Європейський парламент затвердив регламент програми Ukraine Facility, відповідно до якого обсяг підтримки України від ЄС протягом 2024 – 2027 років становитиме 50 млрд євро.

План для Ukraine Facility – це технічний документ, необхідний для реалізації програми. Кабінет Міністрів ухвалив План 18 березня 2024 року.

Україна вже отримала 4,5 млрд євро в межах перехідного фінансування, передбаченого Ukraine Facility.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: