fbpx
Сьогодні
15:33 20 Бер 2024

У столичному Музеї Гончара відкривається майстерня писанкарства

З 21 березня в Київському музеї Івана Гончара можна буде потрапити на щорічну традицію закладу напередодні великодніх свят – майстеркласи по писанкарству.

Про це повідомили на сторінці музею, пише Рубрика.

"Доки люди будуть писати писанки, доти буде світ" – так кажуть мудрі українці, які зберігають на своїх землях щонайменше 500 років традицію писанкарства.

Як зазначили у закладі, писанка у своєму розмаїтті орнаментів та кольорів є:

  • надзвичайно досконалим естетичним витвором народу,
  • своєрідною молитвою, яка символічною мовою передає побажання багатства, здоров'я, сили, забезпечує врожай та добробут, принаймні в це вірили наші пращури.

"Запрошуємо до музею відкривати для себе всесвіт писанки: дізнаватися про орнаменти, символи, регіональні особливості та обрядодії, в яких її використовували", – таке повідомлення написав музей Гончара на своїй сторінці.

У музейному просторі будуть навчати традиційного розпису писанок за допомогою писачка, воску та вогню.

У цьому році учасникам надаються можливості відкрити для себе багату культурну спадщину України. Музейна команда влаштовує подорож по різних регіонах країни, представляючи зразки традиційного розпису писанок, зібрані разом з відомою дослідницею Зоею Сташук.

Кожен учасник матиме нагоду поглибитися у мистецтво та естетику кожного регіону, відчути єдність у розмаїтті українських традицій та створити свою власну писанку, яка відображатиме унікальність його рідного краю.

Навчатиме розпису народна майстриня та працівниця музею Лариса Головня.

Розклад роботи майстерні у березні:

  • вівторок (26 березня) 11:00 та 15:00;
  • четвер (21 березня) 11:00 та 15:00;
  • субота (23, 30 березня) 11:00 та 15:00.

Попередня реєстрація за номером: 050 351 66 75.

Нагадаємо, що Державний архів Львівщини засканував і завантажив на сайт у відкритий доступ документи одного з основоположників української естрадної музики ХХ століття, композитора та поета – Володимира Івасюка.

Окрім того, минулого року старшокласник Краматорської школи Донецької області Дмитро Рубчев здобув перемогу на Всеукраїнському конкурсі з писанкарства "Великодні писанки".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: