fbpx
Сьогодні
12:32 15 Бер 2024

В Україну повернули тіла ще 100 загиблих захисників

English version here

У п'ятницю, 15 березня, в Україну повернули тіла 100 загиблих захисників. Після ідентифікації їх передадуть рідним для поховання.

Про це повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими, пише Рубрика.

"Відбувся черговий репатріаційний захід, за результатами якого в Україну повернені 100 загиблих оборонців України", — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що полеглих захисників вдалося повернути завдяки взаємодії співробітників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими з Об'єднаним центром при СБУ, МВС України, ЗСУ, ДСНС України, іншими представниками структур сектору безпеки та оборони. Окрему вдячність у Координаційному штабі висловили за сприяння Міжнародному комітету Червоного Хреста.

"Збройні Сили України забезпечують перевезення репатрійованих тіл та останків до визначених державних установ для передачі представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам для встановлення осіб загиблих. Тіла наших оборонців після ідентифікації будуть передані родинам для гідного поховання", — наголосили у Координаційному штабі.

Раніше, 16 лютого, в Україну повернули тіла 58 загиблих оборонців.

Нагадаємо, 26 січня, Україна повернула тіла (останки) 77 полеглих військовослужбовців, які віддали свої життя, захищаючи свободу та незалежність нашої країни, на підконтрольну урядові територію.

Обмін полоненими

Зазначимо, Україна та Росія з початку повномасштабної війни провели низку обмінів військовополоненими. З серпня 2023 року москва заморозила обмін полоненими з Україною.

Проте 3 січня між Україною та Росією пройшов найбільший обмін полоненими з початку повномасштабного вторгнення. Україні вдалося повернути додому 230 захисників.

24 січня Україна та Росія мали провести 50-й обмін полоненими, але його було зірвано через падіння літака Іл-76 під Бєлгородом.

Росіяни заявили, що на борту літака нібито були десятки українських полонених. Але Україна не підтверджує це.

За даними ГУР Міноборони, зірваний обмін мав бути одним із найбільших за час війни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: