fbpx
Сьогодні
Фото 15:28 13 Бер 2024

Головнокомандувач ЗСУ побував у "гарячих точках" передової на Сході: прийняв необхідні рішення

Фото: Телеграм / СИРСЬКИЙ

13 березня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відвідав декілька "гарячих точок" на Східному напрямку фронту: попри складну ситуацію там, ворог за останні два тижні зазнав надзвичайно високих втрат.

Про це пише Рубрика, посилаючись на його Telegram-канал головкома.

Як розповів Сирський, сьогодні, 13 березня, він перемістився в район операції на напрямок активних дій противника.

"Попрацював у двох бригадах, де поступово ускладнюється обстановка і є загроза просування ворожих підрозділів у глибину наших бойових порядків", розповів головком.

Сирський на передовій

Фото: Телеграм / СИРСЬКИЙ

Сирський зауважив, що після аналізу та оцінки ситуації разом з командирами та офіцерами штабу були прийняті всі необхідні рішення щодо посилення резервами, боєприпасами, засобами РЕБ зазначених військових частин, що надалі забезпечить стійкість оборони України на цій ділянці фронту.

Сирський на передовій

Фото: Телеграм / СИРСЬКИЙ

"В цілому, оперативна обстановка на Східному фронті залишається складною. Противник продовжує вести наступальні дії, зосереджуючи основні зусилля в районах Терни, Іванівське, Бердичі, Тоненьке, Вербове і Роботине", зауважив головнокомандувач ЗСУ.

Окрім того, як зауважив генерал, активність ворога на інших ділянках фронту помітно знизилась.

Сирський на передовій

Фото: Телеграм / СИРСЬКИЙ

"Це відбулося завдяки вчасно прийнятим управлінським рішенням на посилення оборони даної ділянки фронту, своєчасної заміни частин, що втратили боєздатність, а також завдяки мужності та стійкості наших воїнів", підкреслив він.

Головком проінформував, що за два тижні жорстких боїв противник зазнав надзвичайно високих втрат. Проте, всі населені пункти, які загарбники намагались захопити, залишилися під українським контролем.

Сирський на передовій

Фото: Телеграм / СИРСЬКИЙ

Також головнокомандувач ЗСУ спільно з Міністром оборони України вручили державні та відомчі нагороди українським військовослужбовцям, які відзначилися в боях з російським агресором.

Сирський на передовій

Фото: Телеграм / СИРСЬКИЙ

"Разом з тим, залишається достатньо питань, які необхідно вирішувати на місці, тому продовжуємо нашу роботу. Ми переможемо! Слава Україні!", – підсумував Сирський.

Раніше повідомляли, що президент України Володимир Зеленський заявив про карт-бланш на кадрові перестановки в армії головнокомандувачем ЗСУ Сирським.

Ситуація на фронті

Минулої доби, 12 березня, українські військові на Авдіївському та Новопавлівському напрямках оборонці відбили 52 атаки противника: ракетні війська знищили 2 ППО противника.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Своєю чергою підрозділи ракетних військ завдали ураження по:

  • 3 районах зосередження особового складу,
  • артилерійському засобу,
  • складу боєприпасів,
  • 2 засобах ППО противника.

Окрім того, Сили оборони ліквідували ще майже 1000 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали майже 427 тисяч військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: