fbpx
Сьогодні
18:51 11 Бер 2024

росія, Іран та Китай проведуть спільні військово-морські навчання

English version here

Фото: DW

Група російських військових кораблів прибула до Ірану для участі у навчаннях в Оманській затоці та Аравійському морі. Разом з росіянами та іранцями у навчаннях також візьме участь Китай. Як спостерігачі запрошені ще шість країн.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву Міноборони рф, пише Рубрика.

Зазначається, що група російських військових кораблів на чолі з крейсером Тихоокеанського флоту «Варяг» прибула до Ірану для участі у навчаннях «Пояс морської безпеки-2024». До них також долучиться російська авіація. Зі свого боку КНР відправить два бойові кораблі з керованими ракетами та судно забезпечення для участі.

Згідно з повідомленням, цілями навчань є "зміцнення безпеки в регіоні", у тому числі захист міжнародної морської торгівлі, розширення багатосторонньої співпраці між країнами, що беруть участь у маневрах, боротьба з піратством та тероризмом, обмін оперативним та тактичним досвідом, а також демонстрація здатності країн спільно підтримувати мир в усьому світі.

Як спостерігачі на навчаннях будуть присутні представники ВМС Пакистану, Казахстану, Азербайджану, Оману, Індії та Південної Африки.

В Ірані заявили, що військово-морські навчання в Аравійському морі розпочнуться 12 березня.

Вперше тристоронні навчання за участю росії, Ірану та Китаю відбулися у 2019 році. Районом дії обрали північну частину Індійського океану. У 2021-му навчання проходили без участі Китаю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: