fbpx
Сьогодні
16:30 28 Лют 2024

У Сумах стартувало виробництво низькопідлогових автобусів: навіщо це рішення

Фото: Сумська міська рада

У Сумах почали виробляти низькопідлогові автобуси під назвою "Сумчанин".

Про це повідомляє Сумська міська рада, пише Рубрика.

У чому проблема?

Через бойові дії в країні збільшується кількість людей з набутою інвалідністю та різними травмами. Відтак, реагувати та змінювати ситуацію з недоступним безбар'єрним простором стало необхідністю.

Безбар'єрність поступово стала все більш відчутною тенденцією, а в контексті повномасштабної війни та усіх викликів, пов'язаних з нею — необхідною умовою  повоєнної відбудови України, зокрема це стосується і громадського транспорту.

"Зараз є вимоги до транспортних засобів міських перевезень — на маршрутах повинно бути до 50% такого транспорту, який відповідає перевезенням маломобільних верств населення", — зазначив начальник відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг Сергій Яковенко.

Окрім того, Україна, прямуючи до Європейського Союзу, має враховувати й такий аспект, як зробити автомобілі та громадський транспорт максимально безпечними для людини та навколишнього середовища шляхом зниження викидів в атмосферу таких речовин, як оксид вуглецю, оксид азоту, альдегіди й сажа.

Яке рішення?

Підприємство у Сумах почало виробляти низькопідлогові автобуси під назвою "Сумчанин".

Як це працює?

Як повідомили у міськраді, автобуси відповідають екологічному стандарту "EURO 5.

"Деталі кузова оригінальні, виробляються в Сумах на базі агрегатів Mercedes-Benz", підкреслили у повідомленні.

Окрім того, транспорт має низьку підлогу.

автобус

"Задні двері мають низьку підлогу, яка відповідає всім вимогам щодо перевезення людей з інвалідністю та маломобільної частини населення", — зазначив Яковенко.

Також загальна пасажиромісткість автобуса – це понад 40 місць (23 – для сидіння, одне – для пасажира з інвалідністю, 18 – стоячих місць).

"Перші дві машини вже курсують на маршруті № 20 "Шпиталь – Аеропорт". До кінця року виробник зобов'язався виготовити ще 10 таких автобусів", резюмували у міськраді.

Нагадаємо, що Львів отримав п'ятисекційний низькопідлоговий трамвай марки "Електрон", який тепер буде проходити обкатку, випробовування й тестування ходових характеристик та гальмівних систем.

Також перший з чотирьох придбаних містом вживаних тролейбусів Solaris Trollino 12 вийшов на маршрут у Чернівцях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: