fbpx
Сьогодні
22:17 27 Лют 2024

У Литві скасували концерт американської співачки LP: вона подякувала фан-клубу за худі з російським триколором

Фото: AP Photo/Berenice Bautista

Каунаська "Жальгіріс Арена" оголосила про скасування концерту американської співачки LP через те, що вона напередодні опублікувала в соцмережі відео, в якому була вдягнена в толстовку з прапором Росії.

Про це передає Рубрика, посилаючись на LRT.

У понеділок увечері американська співачка LP (Лаура Перголіцці), яка мала виступити в Литві на "Жальгіріс Арена" 4 березня, здивувала своїх шанувальників, поділившись в Instagram відео, на якому вона одягнена в толстовку з кольорами російського прапора та написом "LP Russia Official".

Співачка, яка вже кілька разів виступала у Литві та має тут шанувальників, пояснила у відео, що толстовка – це подарунок від її шанувальників у росії. Вона також показала листівку від них, сказавши, що подарунок було зроблено ще у 2020 році, коли концерти співачки було скасовано через пандемію Covid-19, тому вона отримала подарунок лише зараз.

У відео LP висловила подяку та відзначила обліковий запис свого російського фан-клубу. Варто звернути увагу на те, що листівку було підписано 24 лютого, у другу річницю широкомасштабного вторгнення Росії в Україну.

Пізніше відео було видалено, а співачка поділилася новим повідомленням в Instagram.

«Я так пишаюся і вдячна своїм шанувальникам у всьому світі, і я знаю, що в країнах Балтії багато українських біженців, і я хотіла б, щоб мої українські друзі знали, як сильно я вас підтримую. Я завжди підтримувала і люблю вас», – сказала співачка, не згадавши про попереднє відео.

Після появи співачки в толстовці з російським прапором у соціальних мережах почали лунати заклики бойкотувати й навіть скасувати її майбутній концерт на каунаській "Жальгіріс Арені".

Організатор гастролей LP у Литві – Medusa Concert – опублікувала офіційний прес-реліз. Згідно до нього, після розмови артистці стала зрозуміла ситуація, LP перепрошує за своєю необачність і шкодує, що не подумала, що може образити так багато людей.

«Тому разом зі співачкою організатор концерту LP – Medusa Concert – приносить усім щирі вибачення за свою очевидну помилку і бажає Україні перемоги!» – йшлось у заяві.

Однак міністр культури Литви Симонас Кайріс заявив, що шанувальники американської співачки також мають "оцінити" її поведінку. Проте міністр зазначив, що слід бачити різницю між виконавцями, які відкрито підтримують російський режим і війну, і подібними випадками, коли "людина повністю відірвана від контексту".

Пізніше, у вівторок, стало відомо, що каунаська "Жальгіріс Арена" все ж скасовує концерт LP 4 березня.

«Після підтвердження фактів ми разом з організаторами заходу – Medusa Concert – прийняли спільне рішення про відміну концерту. Цим рішенням ми хочемо звернути увагу як LP, так і інших артистів, які планують заходи в Литві, що ми не потерпимо повідомлень на підтримку країни-агресора», – сказав керівник відділу організації заходів "Жальгіріс Арени" Мантас Ведрікас.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: