fbpx
Сьогодні
Новини компаній 15:53 27 Лют 2024

3 мільярди за 2 роки: у які локальні проєкти інвестувала українська компанія BGV Group Management?

English version here

BGV Group Management

За останні два роки Група BGV та її власник Геннадій Буткевич інвестували у розвиток українських проєктів майже 3 млрд грн (79,2 млн доларів США). "Рубрика" розповідає, яких сфер торкнулися інвестиції.

У чому проблема?

У час війни Україна як ніколи потребує інвестицій — аби могти й далі розвивати економіку. Водночас бойові дії на території країни й загалом нестабільність уже два роки відлякують більшість іноземних інвесторів, що були зацікавлені в Україні. Потреба в економічних стимулах зростає, але задовольнити її – дедалі важче. Лише за перший рік війни капітальні інвестиції в Україні знизились майже на 300 млрд гривень — від обсягу майже 700 млрд грн у 2021 році до 400 млрд грн у 2022.

Яке рішення?

Інвестування від локальних гравців та українських компаній. Воно не лише підтримає ситуацію тут і зараз, але й може задати тренд в інвестиціях, показавши міжнародним гравцям, що інвестиції в українські проєкти сьогодні не лише потрібні, але й можливі та успішні.

Зокрема серед сьогоднішніх інвесторів в українські проєкти — група компаній BGV Group Management. Пріоритетними напрямами роботи для інвестиційної компанії є освітні проєкти, благодійна та гуманітарна діяльність, девелопмент, видобуток, переробка, розвиток спорту та спортивної інфраструктури.

Що зроблено за два роки?

  • У березні 2022 року створили Благодійний фонд BGV, основними напрямами роботи якого є продуктове та непродовольче гуманітарне забезпечення населення, дитячі та освітні благодійні ініціативи, а також підтримка захисників України.

За майже 2 роки фонд доставив із Європи 373 фури із гуманітарною допомогою для українців. А загальна сума допомоги для України, яку залучив фонд BGV, сягнула близько 878 млн грн.  Від початку повномасштабного вторгнення благодійна організація надала 90 мільйонів гривень на потреби українських військових, а також роздала понад 60 000 продуктових наборів категоріям українців, які входять до соціально-вразливих груп. Ще понад 60 000 наборів із дитячою допомогою було надіслано родинам із малюками до 3-х років по всій Україні. Усього ж за 2 роки команді фонду вдалося реалізувати понад 30 комплексних проєктів для підтримки захисників, допомоги населенню та відновлення інфраструктури.

  • Інвестиції у видобуток та подальшу обробку сировини є одним із головних фокусів групи. Компанія володіє ліцензіями на розвідку або видобуток 9 видів ресурсів у низці областей України. Уже під час широкомасштабного вторгнення BGV Group Management запустила на Житомирщині один із найсучасніших в Україні щебеневих заводів із річною потужністю у понад 1,5 млн тонн з переробки гірничої маси, із повністю новим технопарком та власною залізничною інфраструктурою. Орієнтовні інвестиції у розвідку та запуск підприємства сягнули 22 млн доларів.
  • Розвиток інфраструктури. У 2023 році, в умовах широкомасштабної війни в країні, BGV розпочала проєктну роботу з метою організації будівництва у Житомирі нового стадіону та житлового екомасиву. Компанія націлена власним коштом розвивати спортивну та рекреаційну інфраструктуру в області. Надалі компанія також планує продовжувати розвивати графітовий та берилієвий напрями, які зокрема є стратегічними проєктами для України в цілому, які допоможуть нашій країні увійти до ланцюга поставок світового та європейського ринків стратегічної сировини.

Довідка. BGV Group Management — це інвестиційна компанія власника Геннадія Буткевича, яка розвиває бізнеси та проєкти в секторах видобутку, переробки, енергоефективності, ритейлу та девелопменту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: