fbpx
Сьогодні
Фото, відео 22:22 26 Лют 2024

З двох громад на Донеччині евакуювали всіх дітей

Фото: Нацполіція України

На початку року примусову евакуацію дітей оголосили в окремих населених пунктах Мар'їнської та Очеретинської громад Донецької області. Станом на 26 лютого звідти вдалося вивезти всіх дітей. 73 дитини тепер у безпеці. Триває порятунок неповнолітніх із Торецької громади.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на прес-службу Нацполіції.

Як розповіли у відомстві, у Донецькій області наразі проходить п'ятий етап примусової евакуації дітей із зони бойових дій.

"Групи поліції "Білий Янгол" спільно з працівниками ДСНС, співробітниками патрульної поліції, поліції охорони та представниками військових адміністрацій вивезли всі родини з дітьми з дев'яти населених пунктів Мар'їнської та Очеретинської громад, які перебувають під цілодобовим обстрілом росіян", – сказано у повідомленні.

Серед евакуйованих – 8-річна Олена. Дівчинці та її батькам уже вдруге доводиться покидати домівку. Раніше сім'я мешкала у Красногорівці, але через постійні обстріли виїхала до більш безпечного села Зоряне. Однак окупанти почали обстрілювати і цей населений пункт. Ворожі снаряди не раз вибухали поруч з будинком родини, і мешканці були змушені ховатися в підвалі. Через загострення ситуації та наближення лінії фронту сім'я погодилася на евакуацію за межі Донеччини.

"Виїзд родини організували "Білі янголи" спільно з громадським формуванням "Капеланський патруль". Дівчинку одягнули в спеціальний дитячий бронежилет, а з собою вона забрала свого друга – папугу Кешу. Наразі родина налагоджує своє життя у безпечному регіоні країни", – розповіли у поліції.

Про евакуацію з Донеччини

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій наголошують, що евакуація здійснюється безплатно. Для попереднього запису необхідно звернутися до місцевих органів влади або подати заявку, зателефонувавши на гарячу лінію для всіх громад за номером: (098) 890-33-18.

Для евакуації тяжкохворих та людей з інвалідністю звертайтеся за номерами: (099) 710-48-72(099) 311-53-14(099) 311-53-36(096) 108-60-48(096) 108-52-24.

Крім того, про бажання евакуюватися можна повідомити на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером: 15-48. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.

Ситуація на Донеччині

Учора, 25 лютого, в ОСУВ "Таврія" повідомляли про відхід на західну околицю Ласточкиного. Там українські військові зайняли підготовлені оборонні позиції. Водночас іще раніше моніторингова платформа DeepState заявила, що війська рф уже окупували село.

Те саме стверджував й український військовий 24 окремого штурмового батальйону "Айдар" Станіслав Бунятов. Він казав, що Сили оборони вийшли з Ласточкиного для уникнення перекриття логічних шляхів та збереження особового складу.

Уранці 26 лютого Генштаб ЗСУ повідомляв, що за минулу добу на Авдіївському напрямку українські захисники відбили 25 атак росіян, зокрема в районі Ласточкиного. Окупанти також атакували біля населених пунктів Сєверне, Степове, Бердичі та Невельське.

А вже 26 лютого речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій повідомив, що підрозділи ЗСУ відійшли від села Ласточкине.

Нагадаємо, 17 лютого стало відомо, що українські Сили оборони, відповідно до отриманого розпорядження від Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції. Це підтвердив і командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

А 19 лютого, останні підрозділи Сил оборони вийшли з позицій на Авдіївському коксохімічному заводі — так завершилася операція з оборони міста, бої за яке тривали з 2014 року. Військово-політичне командування обґрунтувало рішення збереженням життя бійців і заявило про намір повернути Авдіївку за сприятливіших умов.

Варто додати, що Ласточкине є одним з наступних населених пунктів після Авдіївки, який почали штурмувати окупанти.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: