fbpx
Сьогодні
16:27 26 Лют 2024

Шольц вкотре висловився проти постачання Україні ракет Taurus

English version here

Фото: Reuters

Канцлер ФРН Олаф Шольц вчергове виступив проти постачання Україні далекобійних ракет Taurus. Зокрема, на його думку, якщо країна поставить це озброєння ЗСУ, є ризик, що це може втягнути Німеччину у війну з росією.

Про це пише RND, посилаючись на заяву Олафа Шольца, повідомляє Рубрика.

"Ми ні в якому разі не повинні бути пов'язані з цілями, яких досягає ця система (ракети Taurus — ред.). Тому це (постачання цих ракет — ред.) не наступний варіант на порядку денному. Ця ясність також необхідна. Мене дивує, що деякі люди зовсім не хвилюються, вони навіть не замислюються над тим, чи може те, що ми робимо, в якомусь сенсі призвести до участі у війні", — сказав канцлер ФРН.

Він додав, що ракети Taurus — це зброя дуже далекої дії, і "те, що роблять англійці та французи в плані контролю за цілями й супутнього контролю за ними, неможливо зробити в Німеччині".

"Це знає кожен, хто мав справу з цією системою", — сказав він і зазначив, що дивується, коли йому постійно задають "подібні питання".

Шольц також заявив, що він "дуже роздратований відсутнім балансом між тим, що дійсно потрібно зараз Україні, і дискусією про Taurus".

"Чого не вистачає Україні, так це боєприпасів на всі можливі довжини та відстані, але не принципово цього (йдеться про Taurus — ред.) з Німеччини", — сказав він.

22 лютого німецькі депутати більшістю голосів підтримали проєкт резолюції з вимогою надати Україні далекобійні ракети Taurus.

Нагадаємо, 27 травня минулого року Україна звернулася до Німеччини з офіційним запитому якому просила надати їй крилаті далекобійні ракети Taurus. 

У листопаді компанія-виробник MBDA, якій належить Taurus Systems, заявляла, що здатна в найкоротші терміни не лише наростити виробництво ракет Taurus, а й принагідно інтегрувати в них нові технічні досягнення.

Однак німецькі депутати не підтримали подання опозиції вимагати від уряду передачі Україні стратегічних ракет Taurus.

Що відомо про ракети Taurus

Ця авіаційна дозвукова крилата ракета призначена для високоточного ураження цілей.

Taurus – німецький аналог британських ракет Storm Shadow, які вже успішно використовуються ЗСУ. Крилата ракета Taurus запускається з винищувача та може доставляти 400-кілограмову боєголовку на понад 500 кілометрів. Ракета вважається ефективною зброєю проти захищених цілей, таких як командні бункери або склади боєприпасів.

Німеччина на початку 2000-х років замовила 600 ракет Taurus для своїх повітряних сил. Однак, за даними німецьких ЗМІ, Бундесвер наразі має лише 150 боєготових Taurus.

Крилаті ракети Taurus спільно з франко-британськими Storm Shadow, які вже застосовує Україна, дозволять завдавати ударів по російській військовій інфраструктурі на окупованій території на далеких відстанях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: