fbpx
Сьогодні
Відео, фото 12:20 26 Лют 2024

У ЗСУ представили для дітей короткометражку про 10 років війни: у чому рішення

Фото: скрин з відео

У Збройних силах України показали перший в їхній історії короткометражний анімаційний фільм "Піксель. Вартовий свободи". Ця стрічка — це розповідь для наймолодших українців про десять років війни, боротьби за свободу та про тих, на чиїх плечах тримається країна.

Як інформує Рубрика, про це пише "Вечірній Київ".

У чому проблема?

10 років в Україні йде війна, два роки з них триває повномасштабне вторгнення. І як би нам не хотілося зробити так, щоб війна ніяк не торкнулася наших дітей, вона стала невід'ємною частиною і їхнього життя. Говорити про війну, смерть, втрати й горе з дітьми складно. Далеко не кожний дорослий може самотужки підібрати слова та образи, які не будуть додатково травмувати дитину. 

Яке рішення?

У Збройних силах України показали перший в їхній історії короткометражний анімаційний фільм "Піксель. Вартовий свободи".

Історія починається з подій Революції гідності та захоплення росіянами Криму у 2014 році.

Далі розповідається про всі ті злочини, які росія вчиняла проти людяності, а ще про героя Пікселя, який став вартовим свободи і захищає українців, які тримають небо, землю і море.

Фото: скрин з відео

Як це працює?

Короткометражку озвучив стендап-комік Vasyl ByDuck, за музику і саунддизайн відповідали Tik Tu, "Пиріг і Батіг", сценарій розробив письменник та історик культури Олександр Михед, а редагувала його режисерка Ліза Тарасова.

Фото: скрин з відео

Піксель — це неофіційна назва маскувального малюнку на формі військовослужбовців Збройних сил України.

Довідка

  • росія розвʼязала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року окупанти почали повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного і південного напрямків.
  • У квітні 2022 року Сили оборони вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частини Херсонської, Миколаївської та Харківської областей. 5 червня 2023 року в Міноборони України заявили, що на деяких напрямках Сили оборони перейшли до наступальних дій. Пізніше були повідомлення про деокупацію населених пунктів на сході й півдні. У жовтні 2023 року окупанти пішли в наступ на Авдіївку.

Нагадаємо, як показали результати дослідження, тривожний стан мають втричі більше дітей, ніж вважають їхні батьки та вчителі.

Як відновити психологічний ресурс під час війни, розбиралась "Рубрика". Читайте в нашому матеріалі: "Як впоратися з емоційними гойдалками: шукаємо ресурс попри війну".

Окрім того, у Міжнародний день дитячої книги "Рубрика" ділилася книжками українських авторів, які допомагають говорити з дітьми про війну й життя під час війни. Детально про це можна почитати в матеріалі "Розмова про війну: 10 дитячих книжок, які допоможуть батькам".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: