fbpx
Сьогодні
14:33 22 Лют 2024

Війська рф вдарили по прифронтовій ТЕС: поранені шестеро енергетиків

Фото: ілюстративне

російські загарбники обстріляли ТЕС, розташовану на прифронтовій території. Унаслідок обстрілу постраждали шість енергетиків.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на ДТЕК.

Унаслідок обстрілу п'ятеро енергетиків були контужені, ще одна працівниця зазнала легких поранень. Працівникам оперативно надали першу медичну допомогу та доправили до лікарні.

"Сьогодні Росія атакувала прифронтову ТЕС. Шістьох наших колег поранено. Енергетикам оперативно надали першу медичну допомогу та доправили до лікарні", – йдеться в повідомленні.

Водночас серйозно пошкоджено обладнання теплоелектростанції. Енергетики почали усувати наслідки.

"В ці хвилини ліквідовуємо наслідки атаки", – констатують в ДТЕК.

Обстріли ТЕС в Україні

У Росії стала звичайною практикою обстрілювати енергооб'єкти в Україні, в тому числі й теплоелектростанції. З початку цього опалювального сезону теплоелектростанції ДТЕК було обстріляно ворогом близько 40 разів. Наприклад, на початку січня 2024 року загарбники атакували підстанцію та ТЕС – тоді без світла залишилася шахта та гірники під землею, почалася пожежа.

У листопаді 2023 року повідомлялося, що за три тижні росія тричі обстріляла одну з ТЕС ДТЕК Енерго.

А у ніч на 3 лютого на енергетичну інфраструктуру Кривого Рогу Дніпропетровської області була однією з найбільш масованих атак на енергетику за рік.

Також повідомлялось, що 15 лютого, під час ранкової російської атаки над західними областями України збили 8 із 14 ракет. У Львові є влучання, зокрема знищена електропідстанція.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: