fbpx
Сьогодні
Новини компаній 13:04 21 Лют 2024

Ринок вживаних авто: що обрати та як гарантувати покупку?

English version here

У контексті непростої економічної обстановки, що склалася внаслідок російського вторгнення та триває майже два роки повномасштабних воєнних дій, ринок автомобілів в Україні переживає значні зміни. За інформацією аналітиків, обсяг імпорту транспортних засобів усіх категорій значно впав з 2022 року. Проте, цілком зрозуміло, значно зростає частка ввезення вживаних авто, середній вік яких становить 10 років. 

Враховуючи спад купівельної спроможності, ринок вживаних автомобілів в Україні набуває нового значення та стає перспективною нішею серед гравців автомобільного ринку. З одного боку, спостерігається зменшення кількості імпортованих автомобілів та нових авто на ринку, з іншого — зростаючий попит на якісні вживані автомобілі. За даними опитування, проведеного Whatcar.com, британським щомісячним журналом про автівки та однойменною онлайн-платформою для продажу автомобілів, у співпраці зі страховою компанією MotorEasy, деякі моделі вживаних авто виявилися надзвичайно надійними. Наприклад, високі оцінки отримали Lexus NX (2014-2021) як найнадійніший преміальний кросовер, а Renault Captur (2013-2019) відзначений за багатий набір обладнання та доступність обслуговування. 

Починаючи у далекому 1973-му свою діяльність як періодика для автолюбителів, у червні 2012 року компанія Whatcar.com запустила онлайн-сервіс купівлі автомобілів під назвою "What Car Approved Used", який забезпечує впевненість у виборі автомобіля на вторинному ринку, підтримуючи "10 пунктів відмінності", що просуваються Національною асоціацією франчайзингових дилерів у США. Ця гарантія якості підтверджує, що кожен автомобіль, оголошений на сайті, відповідатиме мінімальним стандартам, включають перевірку репутації, аби переконатися, що автомобілі не були списані, викрадені чи потрапляли в ДТП.

Ринок вживаних авто: що обрати та як гарантувати покупку

Однак, як дізнатися, що попередні власники автівки (обраної з вищезгаданого дослідження) сумлінно дотримувалися техогляду та не потрапляли у сумнозвісні "пригоди"? Або зрештою як зрозуміти, що вибраний вами інший вживаний транспортний засіб не виявиться котом у мішку? У цьому контексті дедалі більше уваги привертають компанії, які можуть запропонувати надійні та перевірені авто з додатковими гарантіями. Приміром амбітний холдинг GM Group представлений в 7 областях України, що лише у 2010-2020 роках відкрив 7 концептуальних автосалонів у 5 регіонах України, першим в Україні запровадив у своїх 17 офіційних дилерських центрах послугу продажу вживаних авто з гарантією.

Ця послуга включає не тільки традиційні перевірки стану автомобіля, але й детальну діагностику на офіційних сервісних станціях, використовуючи сучасне обладнання. Після цього автомобілі проходять комплексну передпродажну підготовку, яка включає хімічну чистку салону, полірування кузова та скла, а також сертифікацію стану кузова, салону, гуми та інших ключових компонентів авто. Завдяки цьому, GM Group (заснована у 1996 році), значно підвищила довіру до вживаних автомобілів. Що цікаво, GM Group, яка розпочинала свою діяльність з автосалону в Хмельницькому, у 2003 році розпочала працювати дилером Volkswagen, а протягом наступних років уже відкрила офіційні дилерські центри таких світових автобрендів як: Audi, Toyota, Skoda, Volkswagen, Renault, Hyundai, Mitsubishi, Subaru, Peugeot та JAC. На сьогодні, компанія займає 5% українського ринку нових авто, але так само постійно адаптовується до викликів війни та запитів клієнтів. Тому у GM Group вирішили піти на зустріч попиту українців і продовжили не лише торгувати новими автівками, але й почали видавати "Сертифікати перевірки" для вживаних авто. Така гарантія якості та надійності діє від 90 днів до одного року, і стала ноу-хау на ринку авто України, адже наявність гарантії на вживані автомобілі не тільки забезпечує додаткову впевненість покупців, але й свідчить про високу якість та надійність автомобілів, які продаються.

Матимемо надію, що ринок вживаних автомобілів в Україні вступає в нову еру, де купівля вживаного авто більше не є ризикованою угодою, а стає обдуманим та безпечним вибором.

Рубрика:
Авто

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: