fbpx
Сьогодні
16:43 19 Лют 2024

Президентка Єврокомісії Урсула Фон дер Ляєн оголосила, що буде балотуватися на другий термін

фото Facebook / European Commission

Урсула фон дер Ляєн офіційно стала кандидаткою на другий термін глави Європейської комісії.

Про це 65-річна політикиня оголосила 19 лютого в Берліні, повідомляє Рубрика, посилаючись на Politico.

Так, Урсула фон дер Ляєн стане провідною кандидаткою від правоцентристської Європейської народної партії (ЄНП) на майбутніх виборах до Європарламенту в червні.

Як пише Politico, це дасть їй першочергову позицію, щоб отримати другий термін на посаді очільниці органу виконавчої влади ЄС і зосередитися на збільшеннях витрат на оборону.

На думку видання, «залізний стиль керівництва» політикині деколи ставив її в суперечності з країнами ЄС, підтримка яких їй знадобиться, щоб отримати другий термін. Проте вона, найімовірніше, отримає підтримку Європейської ради. Лише Угорщина відкрито критикувала лідерство фон дер Ляєн.

Стосовно низки делікатних тем, від підтримки Ізраїлю у його війні проти ХАМАС до політики щодо Китаю, фон дер Ляєн ухвалювала рішення без консультацій з державами-членами, що викликало гнів дипломатів ЄС — і її власних комісарів.

Уперше вона очолила Єврокомісію у грудні 2019 року. Тоді фон дер Ляєн поставила собі за мету посилити геополітичну роль Євросоюзу як повноцінного гравця, який здатен «формувати світовий порядок».

Бувши першою жінкою на посаді голови Єврокомісії, фон дер Ляєн провела ЄС через всесвітню пандемію та першу велику війну на європейській землі за десятиліття, відзначило видання.

Вибір президента Єврокомісії пов'язаний із результатами виборів до Європарламенту, запланованих на 6-9 червня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: