fbpx
Сьогодні
10:53 15 Лют 2024

Трамп на передвиборчому заході заявив, що зробить для України більше за Байдена

Тюремне фото Трампа. Фото: Fulton County Sheriff's Office

Колишній президент Сполучених Штатів Дональд Трамп, який знову балотується на цю посаду, заявив перед своїми прихильниками, що зробить більше для захисту України, ніж нинішній американський лідер Джо Байден.

На цьому експрезидент США наголосив під час передвиборчого заходу в Північному Чарльстоні, цитує "The New York Times".

На передвиборчому мітингу Трамп заявив, що якщо Байден залишиться президентом, то володимир путін "отримає все, що захоче, включно з Україною".

"Це подарунок. У нього є дар", – додав колишній президент.

З його слів, Байден "збирається віддати" Україну путіну.

Варто додати, що раніше Трамп не раз позитивно відгукувався про путіна й запевняв, що вони добре ладнають, тож він зможе за добу зупинити війну між росією й Україною.

Тепер Трамп назвав "компліментом" заяву путіна про те, що для росії нібито краще, щоб на виборах у США переміг Джо Байден.

Нагадаємо, що у путіна запитали: "Для нас хто кращий — Байден чи Трамп?"

"Байден. Він людина більш досвідчена, він прогнозований, він політик старої формації. Але ми будемо працювати з будь-яким лідером США, якому висловить довіру американський народ", зауважив російський лідер.

NYT також зазначає, що Байден протягом багатьох місяців закликав світових лідерів і Конгрес США надати Україні більше військової допомоги.

Своєю чергою Трамп підривав ці зусилля. Однак 14 лютого колишній президент спробував змінити сценарій та заявив, що він зробить більше для захисту України, ніж Байден.

Варто зазначити, що Байден неодноразово обіцяв допомагати Україні захищатися "стільки, скільки буде потрібно", а Трамп давав зрозуміти, що розгляне можливість дозволити росії "захопити" частину України в рамках переговорів про припинення війни.

Нагадаємо, що колишній президент США Дональд Трамп розповів, як погрожував країнам НАТО, що буде підбурювати рф до нападу на них, якщо вони не будуть робити внески в Альянс.

Ця заява викликала обурення у Білого дому та генсека НАТО Єнса Столтенберга, а також влада Польщі відреагувала на заяву екслідера США.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: