fbpx
Сьогодні
Photo 19:55 15 Лют 2024

У Луцьку студентки для поранених бійців шиють спідню білизну: як працює це рішення

English version here

Фото: Суспільне Луцьк

Для поранених захисників, які перебувають на лікуванні у госпіталях, студентки-першокурсниці технічного фахового коледжу Луцького національного технічного університету почали відшивати партію спідньої білизни.

Як інформує Рубрика, про це Суспільному розповіла викладачка коледжу, керівниця волонтерського руху Оксана Лисюк.

У чому проблема?

Коли захисник потрапляє у госпіталь, він може бути без свідомості, у нього може не бути телефону, він може не мати змоги заповнити форму. Про те, що він поранений, можуть не знати родичі.

Тому у госпіталях виникає нагальна необхідність у білизні для поранених.

Це особливо актуально для медичних закладів першої лінії, де поранені можуть перебувати менше ніж добу.

Яке рішення?

Студентки-першокурсниці технічного фахового коледжу Луцького національного технічного університету почали відшивати партію спідньої білизни для поранених бійців, які перебувають на лікуванні у госпіталях.

Як це працює?

Оксана Лисюк керує волонтерським рухом колежу від початку повномасштабного вторгнення. Каже, шили:

  • аптечки та медичні сумки,
  • ноші для поранених,
  • розгрузки,
  • одяг для бійців,
  • а також сувенірну продукцію.

Гроші з продажу сувенірної продукції передавали на фронт.

"Я родом з Полісся, з Камінь-Каширського району, з мого села дуже багато чоловіків на передовій, деякі поранені, мої однокласники. Загалом десь 70 людей уже на війні, до десятка в нас уже лежать під прапорами", — каже Оксана Лисюк.

Фото: Суспільне Луцьк

Цього разу учениці коледжу шиють спіднє з тканини, яку у волонтерський центр навчального закладу принесли лучани, викладачі та студенти.

Під час теоретичних занять вивчала технологію пошиття виробів, зараз втілює вивчене на практиці 15-річна студентка Наталія Андрійчук.

Фото: Суспільне Луцьк

Студентки шиють те, що потрібно як в госпіталях, так і військовим хлопцям, каже заступниця директора коледжу Інна Андрощук.

З її слів, в навчальному закладі постійно тривають збори для військових, нещодавно від коледжу для військових купили два автомобілі.

Фото: Суспільне Луцьк

Відшиту білизну, а також інші необхідні на фронту речі викладачі коледжу передали волонтерці, засновниці благодійного фонду "Бусінка" Вікторії Ковальчук.

Волонтерка каже, що спідню білизну незабаром повезе у шпиталі та військовим на Куп'янський напрямок.

Нагадаємо, київський дизайнер та військовослужбовець Ростислав Сатана запустив проєкт Physical Level — адаптивний комплект одягу для військових, які зазнали поранень. Він місить штани та футболки з липучками на місцях, де зазвичай розміщені шви.

Також в Україні перше інклюзивне ательє в Україні Lady Di atelier спільно з українським воїном, письменником Олександром "Терен" Будько створили дроп футболок — "Залізні люди".

Окрім того, повідомлялось, що в Україні на грант "Власна справа" створюють перше підприємство з пошиття адаптивного одягу для людей з інвалідністю.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: