fbpx
Сьогодні
18:59 14 Лют 2024

рф продовжує модернізувати дрони та нарощувати їх виробництво, – Ігнат

English version here

Фото: armyinform com ua

Росія проводить модернізацію "шахедів" та "Ланцетів" і продовжують виготовляти безпілотники, тому Заходу треба посилювати санкційний контроль, щоб РФ не могла отримувати західні технології.

Про це на брифінгу заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише Рубрика.

"Ми бачили фото, які з'являються дедалі частіше, там якісь з реактивними двигунами, є моделі взагалі незрозумілого походження, зліплені десь у гаражі. Проводять деяку модернізацію з "шахедами" і "Ланцетами". Росія хвалиться штучним інтелектом, картинку вони створювали, але не розуміли, як воно працює. Вони продовжують виготовляти (дрони, — ред.) і будуть нарощувати", — сказав він.

Речник ПС зазначив, що Захід також робить "величезні кроки", зокрема у розробці лазерної зброї.

Ігнат зазначив, що країнам заходу треба посилювати санкційний контроль, щоби зменшувати можливості росії щодо отримання західних технологій.

За його словами, Україна має використовувати допомогу міжнародних партнерів, щоб створювати власні новітні зразки.

"Це вже робиться. Ви бачите, безпілотники ударного типу частенько щось підпалюють у Росії, тому там "підгорає" стабільно, і це дуже добре, що ми маємо сьогодні таку можливість", — сказав Ігнат.

Речник ПС також зазначив, що в Україні стає більше, держава наростила ефективність цих систем.

"Вони відпрацьовують по навігації, якою слідують ракети і дрони. РЕБ допомагає на лінії фронту, є окопні РЕБ, які працюють по дронах FPV. Ми маємо РЕБ вітчизняного виробника, державні підприємства, цивільні, допомога від партнерів", — сказав він.

Раніше Рубрика повідомляла, що Україна наздогнала російську федерацію за кількістю дронів-камікадзе дальнього радіуса дії, також очікують на появу покращеної версії морського дрона MAGURA. Про це розповів міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Якщо говорити про нішу "шахедів" і дальніх дронів, я просто процитую Буданова. Він кілька днів тому в інтерв'ю сказав, що у нас є паритет по цих дронах. Я скажу, що це правда. У нас до десяти виробників, які виробляють дальні дрони-камікадзе", повідомив очільник відомства.

Федоров також зазначив, що виробництво безпілотників дальнього радіуса дії обмежується тільки фінансуванням. Але виробництво продовжує масштабуватися.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: