fbpx
Сьогодні
19:57 14 Лют 2024

10 держав підписали Угоду про співпрацю у межах ІТ-коаліції

English version here

Фото: Міноборони

12 лютого держави-учасниці ІТ-коаліції завершили підписання Угоди про співпрацю. Учасниками стали Естонія та Люксембург як країни-лідери, а також Бельгія, Данія, Ісландія, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди та Україна. Це перша така Угода у межах коаліцій спроможностей.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони України.

Документ закріплює прагнення держав-учасниць надавати допомогу Україні протягом наступних 6 років з метою розбудови взаємосумісної ІТ-інфраструктури Міністерства оборони та Сил оборони України. 

«Я вдячний партнерам за підтримку. ІТ-коаліція – важлива і довгострокова ініціатива, що об'єднала довкола себе вже 10 країн. Я впевнений, що нам вдасться залучити ще більше партнерів для цифровізації нашого війська», – прокоментував підписання Угоди Міністр оборони України Рустем Умєров.

Угода визначає принципи, процедури, ролі та відповідальність держав-учасниць щодо співпраці у межах ІТ-коаліції. Зокрема закріплює процеси ухвалення рішень та механізми процедур закупівлі.

Також документ забезпечує юридичне підґрунтя щодо здійснення фінансових внесків державами-учасницями коаліції.

«Угода підкреслює готовність наших партнерів співпрацювати у довгу та допомагати Міністерству оборони України і Силам оборони будувати стійку та сучасну ІТ-інфраструктуру. Завдяки коаліції ми зможемо обмінюватися досвідом щодо застосування інноваційних технологій та робити спільні проєкти. IT-коаліція – це потужний і ефективний майданчик для нашої взаємодії», – зазначила заступниця Міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації та цифровізації Катерина Черногоренко.

Окрім того, Велика Британія завершила процес приєднання до ІТ-коаліції шляхом підписання Декларації про наміри.

Довідка: ІТ-коаліція – це спеціальна група держав у межах Контактної групи з питань оборони України («формат Рамштайн») під керівництвом Естонії та Люксембургу, яка зосереджена на наданні підтримки Міністерству оборони України та Збройним Силам України у сфері ІТ, зв'язку та кібербезпеки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: