fbpx
Сьогодні
Фото 14:58 09 Лют 2024

Священника УПЦ МП підозрюють у підготовці провокації в Києво-Печерській лаврі навесні 2023 року

Фото: СБУ

Священнику УПЦ МП Павлу Музичуку повідомили про підозру в організації постановних акцій протесту під час повернення державі майна Києво-Печерської лаври навесні минулого року.

Про це повідомили в пресслужбі Служби безпеки України, пише Рубрика.

За даними слідства, фігурант є одним із найближчих соратників митрополита Павла Лебедя і навесні 2023 року він готував масові провокації у Києво-Печерській лаврі. Ці "акції протесту" мали максимально розхитати суспільно-політичну обстановку в Києві, кажуть слідчі.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Для їх організації Музичук дистанційно координував свої дії з прокремлівським блогером Анатолієм Шарієм, якого підозрюють у державній зраді.

Той "інструктував" ієродиякона щодо запису та поширення провокативних відео постановок заворушень біля Лаври. Відзняті матеріали згодом поширювали російські телеканали й інтернет-ресурси.

Фото: СБУ

Крім того, слідчі виявили листування священника УПЦ МП з вірянами, де він виправдовував збройну агресію рф проти України та вихваляв вище військово-політичне керівництво росії. Він також намагався дискредитувати Сили оборони України, зокрема оборонців Маріуполя.

Під час обшуків у Музичука виявили:

  • комп'ютерну техніку,
  • понад десять мобільних телефонів,
  • майже 300 SIM-карток із доказами злочину.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України — виправдовування збройної агресії рф проти України та глорифікація її учасників. За це йому загрожує до трьох років в'язниці.

Нагадаємо, сьогодні зранку, 9 лютого, до підозрюваного на територію Києво-Печерської лаври прийшли працівники СБУ з обшуками.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: