fbpx
Сьогодні
21:21 07 Лют 2024

У рф на військовому заводі стався потужний вибух і пожежа, – рос ЗМІ

У Росії на Воткінському заводі, що знаходиться під Іжевськом, пролунав потужний вибух. Після цього почалася сильна пожежа.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Telegram-канал Baza.

Пропагандистський канал написав, що вибух нібито пов'язаний із випробуваннями ракетних двигунів і він "пролунав на полігоні".

При цьому представники Воткінського заводу розповіли місцевому МНС про "якісь випробування". Водночас місцеві жителі публікують відео, на яких можна помітити величезну пожежу після вибуху.


Варто зауважити, що Воткінський завод – російський виробник вогнепальної зброї та військової техніки.

Як повідомлялося, Воткінський завод із 2022 року перебуває під санкціями США, ЄС, України, Швейцарії, Японії. Він, зокрема, виробляє ракети та боєприпаси для комплексів «Іскандер» і «Точка-У», які Росія використовує в агресивній війні проти України.

Вибухи та пожежі в Росії

Нагадаємо, на території Росії все частіше лунають вибухи та починаються пожежі на військових об'єктах і не тільки. Влада прикордонних з Україною регіонів зазвичай скаржиться на "атаки дронів".

Нагадаємо, 31 січня у тимчасово окупованому Криму неодноразово лунали вибухи. Місцеві Telegram-канали публікували фото та відео, на яких можна було помітити сліди від ракет у небі. Також у пабліках писали про пожежу в районі аеродрому "Бельбек" після вибухів та роботи протиповітряної оборони.

Пізніше росіяни заявили про те, що тимчасово окупований Крим, сьогодні, 31 січня, нібито намагалися атакувати десятками ракет.

Подібні інциденти

Варто зазначити, що Бєлгородська область російської федерації розташована біля кордону з Україною і межує з Харківською, Сумською та Луганською областями. Росіяни часто скаржаться на атаки у своїх прикордонних регіонів.

Нагадаємо, 19 грудня губернатор Брянської області заявив аж про три атаки дронів за ранок і звинуватив Україну. Місцеві жителі у соцмережах публікували відео, на яких бути чути вибухи. Чиновники стверджують, що дрони збили, а постраждалих не було.

Також вже 22 грудня росіяни вигадали нову "атаку" на нафтосховище у Брянській області. РосЗМІ стверджували, що безпілотники намагалися атакувати резервуари з паливом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: