fbpx
Сьогодні
21:49 05 Лют 2024

Стан левиці Юни, яка постраждала від ракетного обстрілу Київщини 2 січня, покращився

Фото: HAU-Центр порятунку диких тварин/Facebook

Левиця Юна, яка отримала контузію через ракетну атаку РФ по Київщині 2 січня, почувається краще.

Про це йдеться у дописі Центру порятунку диких тварин на сторінці у Facebook, пише Рубрика.

"Наша чарівна Юна поступово відходить від контузії, яку отримала від падіння уламків російської ракети місяць тому. Ми перевели її жити в приміщення і їй з кожним днем стає все краще. Дякуємо за вашу увагу до її стану та підтримку", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше ми писали, що під Києвом уламки російської ракети впали поблизу Центру порятунку диких тварин. Внаслідок цього одна з левиць отримала контузію. Одна зі збитих російських ракет впала приблизно за 300 метрів від вольєра Юни, і від ударної хвилі вона отримала серйозну контузію та повністю втратила координацію.

Що відомо про тварин зоопарків, які постраждали під час обстрілів

Варто зазначити, що це не перший випадок, коли тварини потерпають від ворожих обстрілів та повітряних атак.

Так, у листопаді цього року у притулку для тварин внаслідок ранкового удару ворога по Київській області постраждала тигриця.

Окрім того, 16 травня цього року, окупаційні війська застосували комплексну атаку на Київ із різних напрямків одночасно.

Один із уламків збитої ракети потрапив на територію зоопарку, через що мешканці звіринця пережили стрес та на цей час потребують антистресової терапії.

Також зазнав значних обстрілів на початку війни Екопарк у Харкові. Ледь не кожен вольєр тут потребував значного ремонту, щоби можна було запустити тварин. Тоді засновник екопарку Олександр Фельдман повідомив, що через обстріл російських військ парк знищений, великих тварин доведеться приспати, тому що немає можливості перевезти.

До того ж зоопарк "Казкова діброва" в окупованій Новій Каховці повністю затопило через підрив російськими військами греблі, та працівникам все-таки вдалося врятувати невелику кількість тварин.

Крім того, з початку окупації Херсонської області, загарбники планомірно знищують флору та фауну регіону. Так, на Херсонщині окупаційні війська вивезли тварин з заповідника Асканія-Нова. Крадіжка тварин відбувається в межах "угоди про співробітництво", яка не є дійсною, оскільки від Асканії-Нової її підписує російський "ставленик", який не є справжнім керівником заповідника.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: