fbpx
Сьогодні
19:00 05 Лют 2024

Рішення для перемоги: Українські інженери розробили інноваційний дрон Shoolika mk6 для нічних операцій

English version here

Фото: zedigital

Мінцифри представило новий ударний дрон Shoolika mk6, створений учасниками кластеру Brave1, Сили оборони вже випробували його.

Про це повідомив у Телеграмі віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Рубрика.

У чому проблема?

Україна продовжує працювати над удосконаленням та розробкою безпілотників, які ефективно допомагають боротися проти російських окупантів.

Технології для перемоги створюють з Brave1. Кластер підтримує розробників на всіх етапах — від випробувань і подання заявки на грант до кодифікації за стандартами НАТО.

Яке рішення?

Розробники зі SkyLab UA створили стратегічний ударний дрон Shoolika mk6. Безпілотник може завдавати точних ударів й особливо ефективний у нічних операціях — у нього топові нічні візуальні системи.

Як це працює?

Дальність дії — до 10 км, дрон може нести навантаження до 6 кг, має високоточну систему керування, а ще Shoolika mk6 стійкий до впливу РЕБ.

Сили оборони вже випробували Shoolika mk6 і дали свій фідбек: дрон важливий для тактичних операцій, особливо в нічний час.

Безпілотник перебуває в процесі кодифікації НАТО. У планах — покращити систему штучного інтелекту для автономних місій і камер, щоб краще шукати цілі та змінювати курс для коригування ударів з повітря.

Раніше Рубрика повідомляла, що 15-річний тернополянин Марко спільно з ветеранами та бійцями запасу, організував виробництво FPV-дронів. За місяць збирають до 30 квадрокоптерів, а в майбутньому хочуть поставити виробництво на конвеєр та виробляти до тисячі дронів.

Крім того, 28-річна волонтерка з Чернівців Віолетта Олійник почала самостійно збирати дрони у себе вдома, які потім передає військовим на фронті: зокрема своєму батькові та брату, які захищають батьківщину.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: