fbpx
Сьогодні
Відео 20:12 17 Лют 2023

Зеленський виступив на Мюнхенській безпековій конференції: глава кремля розраховує на уповільнення підтримки України

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський 17 лютого виступив на Мюнхенській безпековій конференції. Він закликав союзників швидше ухвалювати рішення про підтримку України й наголосив, що українці не погодяться на територіальні поступки.

Про це йдеться на сайті Офісу президента, пише Рубрика.

Зеленський виступав у частині конференції, яку назвали David on the Dnipro. Він зазначив, що хоча бачить у цьому повагу до України, але вважає, що Давид — це зараз весь вільний світ. Глава держави подякував партнерам за зброю, але наголосив, що зусилля задля перемоги потрібно пришвидшити.

За його словами, путін розраховує на уповільнення підтримки України. Йдеться не лише про озброєння, а й про фінансову, політичну підтримку на всіх майданчиках включаючи ООН, а також підтримку на африканському континенті.

Так, диктатор бажає роз'єднати об'єднання світу, перш за все Євросоюзу, навколо підтримки України. Над цим працює як сам путін, так і його дипломати. Вони намагаються зламати зміцнення, яке вдалося вибудувати протягом року.

"Голіаф не має шансів. Але, на жаль, має потенціал. На жаль, торгуючи зі світом, пробує купувати собі час для агресії. На жаль, може знищити ще багато життів. Ось чому ми маємо поспішати. Нам потрібна швидкість. Швидкість наших домовленостей. Швидкість постачання для посилення нашої пращі. Швидкість рішень для обмеження російського потенціалу. Швидкості немає альтернативи. Бо швидкість зараз — це те, від чого залежить життя", — сказав Зеленський.

Він додав, що поки Захід та Україна домовляються, росія співпрацює з Іраном, пристосовується до санкцій та придумує, як "задушити ще Молдову". Відтак український президент наголошує, що діяльність росії може призвести до ескалації в низці інших регіонів.

"Справа не лише в Україні. Справа в тому, що Голіаф повинен програти. Жодної альтернативи цьому немає! Бо Кремль здатен зламати безпеку у мир усіх, хто представлений зараз тут, у Мюнхені. Зволікання світу — це ресурс, від якого живиться путінська диктатура. Так було роками", — пояснив Зеленський.

Він додав, що Україна здатна звільняти свою землю й повернути безпеку у Чорному морі і продовольчу безпеку у світі. Проте глава держави закликав не йти на компроміси з росіянами та "звільнити Україну та Європу".

"Треба звільнити від російського агресивного потенціалу кожну міжнародну інституцію й кожну галузь світової економіки. Бо лише тоді зʼявиться шанс для свободи пройти через наш кордон далі на схід. Чи може свобода бути предметом компромісу? Ні. І це "ні" тверде, як камінь", — наголосив Зеленський.

Довідка

Мюнхенська безпекова конференція – щорічна конференція, яку організовують з 1962 року. Спершу у ній брали участь лише представники країн НАТО, але після розпаду Радянського Союзу до заходу почали долучати і посадовців з України, росії, Китаю та інших країн.

Торік президент України Володимир Зеленський також брав участь у цій конференції. Це сталося за декілька днів до початку повномасштабного російського вторгнення.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: